Monday, September 21, 2009

Ananasli Muzlu Yaspasta

Tum dostlarimin Ramazan bayrami mubarek olsun... Paylasilacak o kadar tarif birikti ki. Bu pasta da buradaki arkadasim Nagihana iftara giderken kardesimle yaptigimiz pasta. Kardesim de benim gibi tariflere cok ilgili olunca baya yeni tarifler denedik. Pastanizin daha lezzetli olmasi icin bir gun once yapmanizi tavsiye ederim. Pandispnayasi icin 5 yumurta- 1 su br. seker- kabt. tozu- 1su br. un- 1 vanilya.
Once yumurtalarin beyazlarini sekerin yarisi ile iyice cirpiyoruz, vanilyayi da ekelyip tekrar cirpiyoruz. yumurta sarilari ve sekerin kalanini ilave edip karistiriyoruz. Unu ve kabartma tozunu eleyerek koyuyoruz. kelepceli kalibimizi hafif yaglayip unlayip, karimimi dokuyoruz. 360 (180) 20 dk. kadar pisiriyoruz. Piserken firinin kapagini acmiyoruz.

Kremasi icin, 2 br. (500 ml.) sut 1/4 cup(bardak) un, 1/4 cup nisastayi koyulasana dek karistiriyoruz, 1/2 cup seker ilave edip cirpma teliyle cirpiyoruz.

Kekimizi guzelce ikiye ayirip balli su yada ananas konservesindeki ananas suyu ile fircayla islatiyoruz. kremanin yarisini yayiyoruz. Uzerine istediginiz meyvalari dizebilirsiniz. Biz ananas vemuz dizdik, birazda ceviz serptik. cilekli, kivili, muzlu, damla cikolatali, seftalili yada karisik meyvali yapilabilir. Kremanin kalaninin birazini meyvalarin uzerine yayiyoruz, birazini da uste koyacaginiz keke surup uzerine kapatiyoruz. Krem santi sevmeyenler en ustune tekrar krema yapabilirler, Biz cok az krem santi ile kaplayip susledik. Krem santiyi sevmiyorum ama pasta susleme malzemelerini kullanmak icin dizini krem santi ile yaptik, goruntusu cok hosumuza gitti. Tadini begeip tarif soran arkadaslara blogdan bakarsiniz demistim, hapinize afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment