Monday, September 21, 2009

EID MUBARAK!


Butun resimler gittigimiz bayram namazindan...

Burada bayram namazina gidince insan sanki bir an kendini umre de gibi hissediyor. Tum dunyadan farkli ulkelerden musluman kardeslerimizle hep birlikte olmak, yeni farkli ulkelerden muslumanlarla tanismak muhabbet kurmak coook guzel bir duygu. Bayram namazlari cuma namazlari da bu MUSLUMAN KARDESLIGIni saglamak icin buradaki en guzel vesilelerden biri. Hafta sonu olmasi sebebiyle cok sukur daha onceki yillaragora daha kalabalikti. Hep birlikte bayram namazi kildik, butun salonda yankilanan tekbir sesleri bana hacdaki seytan taslamaya giderkenki zamani hatirlatti.
Tatli kizim ananesinin umreden yolladigi ortusunu takti, kiyafetini giydi. Cok tatli olsu masallah.
Bayram namazina gelen diger tatli minik kizlar, hepsi birbirinden tatli o kadar cocuk vardi ki, masallah musluman nesil artiyor amerikada...
Musluman kardeslerimizde cocuklarinin dini egitimine kucuklukten basladiklarini gordum, minicik bebeklerin basinda bile ortuleri vardi. o kadar tatlilar ki..

Burada baya somalili yada guney afrikali musluman var. Pakistanlilardan sonra cogunlugu onlar olusturuyorlar sanirim.

Amerika'da yasamanin guzelligini farkli ulkelerden musluman kardeslerimizle tanistigmizda, muhabbet kurdugumuzda cok daha fazla farkediyoruz. Somali'den, Endonezya'dan, Pakistan'dan, Hindistan'dan, Bosna'dan cok sukur bu ramazan vesileyle yeni arkadaslar edindik. Onlarda turk yemeklerini cok seviyorlar. Ozellikle Somalideki durum beni cok uzdu. yaklasik 17 yildir ulkede yonetim yokmus, ve ic savas varmis, musluman durumu cok uzucu gercekten.

Pakistanli ve somalili arkadaslarla musluman ulkelerdeki muslumanlarin durumunu, buradaki amerikalilarin nasil musluman ahlakina sahip olduklarini, bizlerin ise muslumanligi hakkiyla yasayamadigimizi bu sebeple de neredeyse butun musluman ulkelerin aci cektigini konustuk.

Insallah bu bayram tum musluman alemine hayirlara vesile olsun...

selam ve dua ile...

No comments:

Post a Comment