Thursday, October 22, 2009

Mahlepli Kurabiye

Bu guzel mahlepli tuzlu kurabiyeleri Arizona gezisi icin hazirlamistik, herkes cok begendi, tarifte fazla sut olmasi dikkatimi cekti, ve denemeye karar verdim, iyi ki de denemisim, tarifin asli portakal agacindan, yaptigim degisiklikler, unun birazini tam bugday unu koymak, margarin yerine tereyagi, birde yarim cay ks. kabartma sodasi eklemek oldu.

Tarifi soyle: 1 su br. süt,yarım su br. sıvıyağ,125gr tereyagi,1 yumurta(beyazi uzerine),1/4 su br. toz şeker,1 tatlı ks. tuz,1 pk.kabartma tozu,1-2 tatlı ks. mahlep,aldığı kadar un

Üzerine:1 yumurtanın akı,susam, corekotu, baharat karisimi.

ilik tereyagi, sut yumurta sarisi, tuz, sekeri guzelce cirpiyoruz. Ayri kapta mahlep, kabartma tozu, 1 br. un ve 1 br. tam bugday ununu karistiriyoruz. Sivi karisima ekleyip karistiriyoruz. Kurabiye hamuru kivamina gelene dek un ekliyoruz. Yaklasik 2 br. daha aliyor. Benim gibi merdane ile acip istediginiz kalipla kesip tepsiye dizebilirsiniz. Uzerine yumurta beyazi surup, susam corekotu yada baharat serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment