Sunday, September 06, 2009

elmali kek


Benim favori keklerimden birisini sizlerle tekrar paylasmak istiyorum. Tarifi cok kolay, hem lezzetli, hem hafifi ve yumusacik bir kek oluyor. 3 yumurtayi 1,5 br. seker ile iyice cirpiyoruz. Yarim br. siviyag, yarim br. sut ve 1 tatli ks. tarcin ekliyoruz. 2 br. un ve kabartma tozunu koyuyoruz. 3-4 tane minik kup kup dogranmis elmamizi ve 1 br. dogranmis cevizimizi ilave edip karistiriyoruz. Hafif yagladigimiz dikdortgen borcama dokup (375F) 180C de kurdan temiz cikana dek pisiriyoruz. Cikardiktan 5 dk. sonra uzerini temiz bir bezle ortuyoruz, bezin uzerine de ici hafif nemli kalacak sekilde folyo, poset veya tepsi ile bir sure kapatiyoruz. O zaman cook yumusacik bir kek oluyor, ama tamamen kapamayin, cok nemli kalirsa iyi olmayabilir. Yapip begeneceginizi umdugum bir kek, ozellikle elma sevenler icin. Dun gelen pakistanli misafirlerim icin yaptik, onlarda begenerek yediler. telastan onlarla resim cekilmeyi unuttum, insallah bundan sonra daha sik buralardayim :) selam ve muhabbetle...

No comments:

Post a Comment