Tuesday, December 29, 2009

KISIR

Sa arkadaslar, suan disarida kar yagiyor. Aksam disarisi -11C ye kadar dusuyor. Utah zaten Amerika'da kariyla unlu bir state. Amerikanin cok cesitli yerlerinden buradaki kayak merkezlerine kaymaya geliyorlar. Bizde iki yil once bir kez denemistik kaymayi :) Basarili olup olmadigini sormayin ama cok zevkli bir spor bence. Hele o yamactan dim dik yokuslara korkmadan atlayip kayanlari seyretmek ise ayri bir zevk..
Gelelim tarifimize, cok yapilan sevilen, herkesin kendince bir tarifi oldugu bir salatamiz... Evet tahmin ettigniz gibi Kisirdan bahsediyorum. Benim de kendimce uyguladigim ve severek yedigimiz tarifimizi paylasmak istedim. Dun yaptim aksam icin ve afiyetle yedik, ama bitiremedik. Mubarek bulgur nasil da artiyor. Sadece iki buyuk cay bardagi bulgurdan yaptim arkadaslar. Olculerimiz soyle:

2 cay br. bulgur (buyuk cay br.)
2 cay br. kaynar su
1 kasik biber, 1 kasik domates salcasi
1 demek maydonoz
1 demet taze sogan
2-3 dis sarimsak
tuz, nane, sumak, kirmizi biber
2 limon suyu
4-5 kasik zeytinyagi
varsa nar eksisi
istege bagli 1-2 domates (kup dogranmis)
5-6 yaprak marul

Tenceremizde kaynarsuyun bir kismina salcamizi karistirarak eritiyoruz, suyun kalanini ekleyip, uzerine bulguru ekliyoruz, kapagini kapatip sismesini bekliyoruz. Bulgur siserken, buyuk cam kasemize yesilliklerimizi, marulumuzu, domatesimizi, sarimsagimizi dograyip koyuyoruz. Sisen bulgura baharatlarimizi ve limon suyumuzu, zeytinyagi ve nar eksimizi ilave edip karistiriyoruz. Sonra bu karisimi yesilliklerin uzerine ilave edip guzelce karistiriyoruz. Tadina bakiyoruz, eksisinde veya acisinda ayarlamalar gegeriyorsa ilave ediyoruz. Yaninda, yazin ayran kisin sicak cay ile afiyetle yiyoruz.

No comments:

Post a Comment