Wednesday, December 23, 2009

Tahinli Kurabiye ve Nisastali kurabiye



Florida'da birlikte yaptigimiz sontarif bunlardi galiba. Ikisi de birbirinden lezzetli kurabiyeleri sizlerle paylasmak istedim. Nisastali kurabiyenin tarifi vardi ama tekrardan zarar cikmaz diye tekrar paylasacagim, digeride ilk denedigimiz ve begendigimiz bir tarif. Eger tahini seviyorsaniz tavsiye ederim arkadaslar.

Tahinli kurabiye:
1 su br. tahin, 1 su br. seker, 1 stick(113gr.) oda sicakliginda tereyagi, 1 yumurta, aldigi kadar un (3 br. kadar), 1 kabartma tozu, istege bagli dovulmus ceviz yada findik. Klasik kurabiye tariflerinde oldugu gibi once tereyagi ile sekeri iyice cirpip tahini ekleyip de mikserle cirpmaya devam ediyoruz, yumurtayi ekliyoruz, sonra el ile yogurma islemi basliyor, un ve kabartma tozunu yavas yavas ekliyoruz, en son cevizimizi de ekleyip. elimizle ceviz buyuklugune yakin toplar yapip, tepsimizie diziyoruz, 350F (175) de hafif kzarana dek (15dk. kadar) pisiriyoruz.

Asil tarifte yumurtanin beyazini ayiriyoruz, cevizi hamura eklemiyoruz, yaptigimiz toplari ince yumurta beyazina sonra cevize batirip tepsimize diziyoruz, siz istediginiz sekilde yapabilirsiniz arkadaslar, afiyet olsun...


Nisastali Kurabiye:

Malzemeler: 250 gram margarin ya da tereyagi, 1 yumurta, 5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri, 1 su bardagi nisasta (misir veya bugday), 1 vanilya, 1 kabartma tozu, aldigi kadar un. Arzuya gore icerisine dovulmus ceviz veya findik ilave edilebilir.


Yapilis: Ilk olarak, oda sicakligindaki margarin tek olarak elle yumusatilir. Sonra pudra sekeri ve yumurta eklenilerek karistirilir. Son olarak icerisine un, nisasta, vanilya, kabartma tozu, ve istege gore ceviz ya da findik ilave edilir. Bir parca hamur alinarak duz bir zemin uzerinde yuvarlanarak kalin bir cubuk yapilir. Baklava seklinde dilimlere kesilerek tepsilere yerlestirilir. Kurabiyelerimiz onceden isitilmamis firinda 350F (175 C) pisirilir. Ustleri un kurabiyesi gibi oldugundan, cok kizarmasini beklemeden firindan alinir.

Arkadaslar soguyunca uzerine mutlaka pudra sekeri tarcin karisimi serpiyoruz, icindeki pudra sekeri bu yuzden fazla olmuyor, cunku uzerine de serpiliyor, resimde biz serpilmeden cekmistik, afiyet olsun, agizda dagilan cok lezzetli ve kolay bir kurabiye...

1 comment:

  1. En cok sevdigim kurabiyeler:)) Tahinli kurabiye degisik ve cok lezzetli.

    ReplyDelete