Tuesday, December 01, 2009

Ziyaret sofrasi-1

Bu sofra turkiyedeyken ziyaretine gittigimiz cok sevdigim arkadasim ve akrabam Nuris'e ait. Ozellikle Konyalilarin caninin cekecegi cok guzel lezzetler vardi sofrada. Birde guzel neseli muhabbet eklenince cok guzel vakit gecirdik. Cok sevdigim arkadasim Esra da bizimle olunca birde hepimizin anneleri tabii ki, cok guzel bir ani oldu. Telefonumda bekleyen resimleri firsattan istifade paylasmak istedim. Buradan da canim arkadaslarima bu gin icin tesekkur ediyorum.
Pasta cok kolay ve hos gozuktugu icin fikir olsun diye paylasmak istedim. Ayrica menu olarak cok guzeldi, menu olusturmakta zorlananlar icinde yardimci olabilir. Hazir pandispanyadan klasik meyvali pasta yapmisti Nuris.
Kurabiyeler cok guzeldi ama tarifini alirsam paylasabilirim, portakalagacinin anane kurabiyesine benziyor.
Menude, Yaspasta, kurabiye, borulce salatasi, yogurtlu salata, kiymali yaprak sarmasi, konyanin meshur kurutulmus taze fasultesi, sicak hamurlu ekmek vardi. Tabii ustune de meyva ve dondurma ile hazirladigimiz kupta tatlilarimiz vardi. Ama ne yazik ki erimeden yemeye basladigimiz icin resim cekmeyi unutmusum.
Iste favorim Konyanin kurutulmus taze fasulye yemegi, hele birde yufka ekmeginin arasina sikip yedigimde tadina doyamadigim bir lezzet. Ayse teyze ellerine saglik.
Nurisin portakal agacindan yaptigi mayonezli tavuk salatasi da cok lezzetliydi. Tarifi ulasmasi kolay olsun diye buraya da koyuyorum,

Mayonezli Tavuk Salatası

  • 1 adet haşlanmış tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 adet salatalık
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 kaşık yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • yarım demet dereotu
  • tuz,karabiber,pulbiber
  • Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyin. Tuz ve baharatlarla karıştırın.Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyin.Salatalığın sadece kabuğunu kalınca soyarak kullanın. (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanı tavukla karıştırın. Mayonezle yoğurdu çırpın. Karışımı tavuk ve sebzelerle birleştirip iyice hallolmalarını sağlayın. Bunu bir tabağa yayın.Üzerini ayırdığınız sebze karışımı ile süsleyin.
Ben mayonez ve yogurt miktarini tersine cevirip yapiyorum, yani azicik mayonez, bol yogurt, cok daha hafif, az kalorili ve dahalezzetli oluyor bence, ama siz mayonezi seviyorsaniz asil tarifi uygulayabilirsiniz. Hic sevmiyorsaniz onun yerine suzme yogurtla da cok guzel olur. Afiyet olsun...

2 comments:

  1. ben dedim bunlar yine bensiz sofralar kurmus, muhabbetler etmisler ama neyse turkiye'denmis resim:)
    salata hosuma gitti. Bu aralar yesillik salatalarini ve bilhassa kavurmalarini cok ariyorum; borulce, ebegumeci, pazi.. baktim sitelerimizde eksik tarifler bunlar. ben de yaptiklarimi hala eklemedim.

    ReplyDelete
  2. Eminecim sensiz toplansakta cok nadiren kulaklarini cinlatiyoruz canim, artik bloga koy birseyler, hadi hayirli haberlerini bekliyoruz, muhabbetle

    ReplyDelete