Saturday, January 09, 2010

Portakalli Kurabiye

1 yumurta, 1 su br. toz seker, 115gr(1 stick) tereyagi, 1 vanillin, 1 kabartma tozu, 2 portakal kabugu rendesi, 1su br. nisasta (bugday yada misir), 2 su br. un (1 bardagi tam bugday unu koydum) Istege bagli irice bicakla dogranmis ceviz.

Arkadaslar her zaman vanilya yada kabartma tozu kullandigimda arkasindaki tarife bakarim, hosuma giderse kenara ayiririm. Bir sure sonra ya beklemekten cope gider, ya kaybolur, yada kitaplarin arasinda kalir oylece. Bu sefer bir ilk olarak sakladigim bir vanilya kagidinin arkasindaki tarifi yaptim ve bayildim. Cok hizli gelismeler oldu bu hafta. Esim Taivana gidecegi icin oraya yemesi icin yaptim. Cocuklarda cok begendiler.
Once yag seker ve yumurtayi mikserde guzelce cirptim, sirayla vanilya, nisasta, unun bir bardagi ve kabartma tozunu ekleyip karistirdim, en son 1br tam bugday unu ekledim, cevizi de karistirip vakit olmadigi icin hemen elimle cevizden kucuk toplar yapip tepsiye dizdim. En son bas parmagimla toplarin uzerine hafif bastirdim. 350F (170) de hafif kizarada dek (15dk. kadar) pisirdim. Ben hafif kizarana kadar pisirdigim icin cok guzel kitir oldular, portakal aromasi ve cevizle cok guzel bir tat oldu.
Ama orjinal tarifte merdaneyle acip sekilli kaliplarla kesin diyormus, simdi yazarken tarifi sonunu okudum :) Bir dahakine oyle yapacagim, bu sefer cocuklar gormeden acele yaptigim icin kalipla ugrasamadim, Eger benim gibi yaparsaniz pisince uzerine varsa hafif portakal marmeladi koyabilirsiniz.Bir de biraz tatli oluyor arkadaslar, sekerini bir parmak az koyabilirsiniz cok tatli istemiyorsaniz. Afiyet olsun.

1 comment:

  1. Anonymous2:25 PM

    SADELik we farkLi guzeL bir tasarIM..

    TadII nasiL acabaa..

    ReplyDelete