Monday, January 31, 2011

PATATES TOPLARI

Gecen hafta yemege gelen misafirlerim icin yemegin yanina yaptigim, pratik ve lezzetli bir tarif... Cay yanina, yemegin yanina, kahvalti da da guzel bir aperatif olabilir.
Patatesleri haslayip, guzelce eziyoruz, ezerken cok az miktarda zeytinyagi ve kasar rendesi ilave ediyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz, bu arada patatesleri ezerken, bereketli olsun diye ettehiyyatu, lezzetli ve sifali olsun diye de fatiha surelerini okumayi ihmal etmiyoruz.:)

Elimize cevizden buyuk parca aliyoruz, yuvarlayip, parmagimizi batirip deliyoruz, icine kup kasar ve beyaz peynir karisimizdan koyuyoruz, tekrar yuvarliyoruz ve galeta unu serptigimiz borcama koyuyoruz, sonra borcami sallayarak her tarafinin bulanmasini sagliyoruz. Bu arada ic harci, sade kup kasar, veya maydonoz-beyaz peynir, veya sucuk-kasar, veya zeytin-peynir de olabilir. Yani ben ilk denemem oldugu icin sadece beyaz peynir ve kup kasar karisimi koydum, ama bir dahakine farkli iclerle farkli cesitleri bir seferde hazirlamayi dusunuyorum.
Sonra ikram etmeden once galeta ununa bulanmis patates toplarimizi, hafif kizarana dek firinliyoruz, Veeee afiyetle yiyoruz... Resimde henuz firinlamamisken oglumun olaya el attigini goruyorsunuz :) Guzel yani da onceden hazirlayip misafirler geldiginde firina verip sicak ikram edebilirsiniz...

Orjinal Tarifi Ufukmutfakta.blogspot.com' dan aldim, bence lezzetli, gorunumu hos ve saglikli bir tarif..
Afiyet olsun, kilo olmasin dileklerimle...

No comments:

Post a Comment