12 tuzsuz etimek, 2 br. seker, 1 lt sut, 4 tepeleme yemek ks. un, 2 pk. vanilya , 1 pk. krem santi, suslemek icin kakao, ceviz, damla cikolata yada fistik.
etimekleri dikdörtgen bir borcama diziyoruz. 1,5 su br. toz şekeri tencerede biraz yakıyoruz. 2 su br. kaynar suyu tencereye ekleyip, bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.1lt.sütü un ve vanilya, yarim br. seker ilavesiyle muhallebi gibi pişiriyoruz. etimeklerin üzerine sürüyoruz. krem şantiyi hazirliyoruz, en üst kata da bu krem şantiyi sürüyoruz.Diledigimiz gibi süsluyoruz...
Not: tarifi portakal agacindan aldim,asil tarifte 2 br. sekerin hepsi etimeklere kullaniliyor, muhallebi de hic seker yoktu, ben sekerin bir kismini muhallebiye ayirdim, bence cok guzel oldu, afiyet olsun. gayet hafif ve lezzetli oluyor. Isterseniz orjinal tarifteki gibi 2 br. sekerin hepsini etimege kulanabilirsiniz.
ellerine saglik ablacim, cok guzel gozukuyolar ilk firsatda deneycgm insallah:)
ReplyDeleteTesekkur ederim kardesim, sukran kesiran uhti, ene uhibbuki... meassalaamah! :)
ReplyDelete