Friday, January 28, 2011

Etimek Tatlisi

Bu hafta baya yogun gecti, onumuzdeki hafta da baya yogun gececek, ondan sonra ki hafta ise en yogun gececek haftam :) Firsat bulmusken bu hafta yemege gelecek misafirlerim icin yaptigim tarifleri paylasmak istiyorum. Ilk defa denedigim ve cok begenilen etimek tatlisi. Izimir'de cok sevdigim Busra ablam bize yapip getirirdi ama simdi Urdun'e nasil yollasin sevgili Busra ablam, is basa dustu yani, cok hafif ve lezzetli bir tatli arkadaslar, denemeyenlere tavsiye olunur. Sofradaki diger tatlilarin hepsini ben yaptim zannetmeyin sakin :), gelen misafirler ikiser cesit getirince, bende ingiliz keki ve etimek tatlisi yapinca 6 cesit tatli oldu, yiyelim yakalim, gelmesin kilolar insallah :) Malzemeler:
12 tuzsuz etimek, 2 br. seker, 1 lt sut, 4 tepeleme yemek ks. un, 2 pk. vanilya , 1 pk. krem santi, suslemek icin kakao, ceviz, damla cikolata yada fistik.

etimekleri dikdörtgen bir borcama diziyoruz. 1,5 su br. toz şekeri tencerede biraz yakıyoruz. 2 su br. kaynar suyu tencereye ekleyip, bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine döküyoruz.1lt.sütü un ve vanilya, yarim br. seker ilavesiyle muhallebi gibi pişiriyoruz. etimeklerin üzerine sürüyoruz. krem şantiyi hazirliyoruz, en üst kata da bu krem şantiyi sürüyoruz.Diledigimiz gibi süsluyoruz...


Not: tarifi portakal agacindan aldim,asil tarifte 2 br. sekerin hepsi etimeklere kullaniliyor, muhallebi de hic seker yoktu, ben sekerin bir kismini muhallebiye ayirdim, bence cok guzel oldu, afiyet olsun. gayet hafif ve lezzetli oluyor. Isterseniz orjinal tarifteki gibi 2 br. sekerin hepsini etimege kulanabilirsiniz.

2 comments:

  1. ellerine saglik ablacim, cok guzel gozukuyolar ilk firsatda deneycgm insallah:)

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim kardesim, sukran kesiran uhti, ene uhibbuki... meassalaamah! :)

    ReplyDelete