Ama kesin olan su ki firindan ciktiginda ilik ilik, yaninda haslanmis yumurta, soguk bir bardak sut ve kahvaltiliklar esliginde super gidiyor, benim cok sevdigim bir lezzet...
Alt komsuma da sicak sicak ikram ettim, cok begenip tarifini aldi benden, kahvaltiya taze ekmek yoksa haftasonu ya bu tuzlu kekler yada pankekler imdadima yetisiyor, haftasonu kahvaltilari bizim icin ozel oldugu icin mutlaka farkli guzel birseyler olmali, sizde oyle yapiyorsaniz bu tarifi deneyin derim...
Lafi yeterince uzattiktan sonra gelelim tarifimize :
3 yumurta,
1/2 br. siviyag
1/2 br. sut
1/2 br. yogurt
1/2 br. misir unu
1 ve 1/2 br. un
kabartma tozu
1 tatli ks. seker
1 cay ks. karbonat
yarim demet dereotu
2 kup kup dogranmis patates
kup dogranmis sert peynir yada beyaz peynir
ve dolapta ne varsa, ben
dogranmis yesil zeytin
bir parca minik dogranmis sucuk
konserve yada donmus misir
biraz nane, pulbiber,tuz
Once kurulari, yani unu, kabt. tozu, karbonat, tuz ve sekeri ayri kapta karistiriyoruz. Ayri kaptada yumurtalari once cirpip, siviyag, sut ve yogurdu ekleyip cirptiktan sonra un karisimini ekliyoruz. Cok koyu olursa iki uc kasik daha yogurt yada sut ekleyin. Sonra diger malzemeleri ekleyip kasikla karistirip yaglanmis kalibimiza dokup, 18- C de kizarana dek pisiriyoruz.
Ben bir kismini minik kek kaliplarimda, bir kismini da dikdortgen borcamda pisirdim, ikisi de cok guzeldi. Cok pisirip kurutmadan, firindan alip, 5dk. ilidiktan sonra dilimleyip servis yapin, cok leziz oluyor, afiyet olsun...
No comments:
Post a Comment