Friday, March 25, 2011

UZI


Urdun'detemel yemeklerde kullanilan malzeme, pirinc...
Ve genelde basmati pirinc dedigimiz bizimkinden daha ince ve uzun pirinc turunu kullaniyorlar. Guzel yani bizimki gibi bol nisastali olmayan, daha az kalorili, ve lapa olmayan bir pirinc, tane tane oluyor.

Kulturel yemekler, genelde buyuk sinide bol pilav, uzerine et seklinde sunuluyor, ve ortaya geliyor, mahalli yerlerde elle yeniyor ama artik kasiklada yiyorlarmis :)

Bu guzel yemekte bir davette bize ikram edilmisti, Altta tavuk suyu ile ve Uzi baharati ile pisirilmis pilav, uzerine firinlanmis tavuklar, ve ayrica az yag ve baharatla pisirilmis bezelyeli havuc, ayrica hafif yagda kavrulmus bol fistik yada badem...

Tadi cok guzeldi. Burada baharatin da ayri bir onemi var, pilavlar mutlaka bajaratli pisiriliyor, etler de oyle...

En cok ogutulmus tarcin, karanfil, karabiber, zencefil ve bazen de kimyon kullaniliyor. Ozellikle tavugu haslarken suyuna istedikleri baharatlari koyup, baharatli tavuk suyu ile pilavi pisiriyorlar.

Ben bu sekilde tepside sunumu cok sevdim, hem manzara cok hos, hemde herkes istedigi kadar tabagina aliyor :) Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment