Monday, July 18, 2011

WADI RUM...

Vadiram colu, gezimizin en guzel parcasiydi bizim icin... Ve de en macerali olani... Colun ortasinda arabasiz, cekmeyen telefonlarla, elektriksiz bedevi cadirlarinda, ve de cadirlara bakan bir kisi haric kimsenin olmadigi sahrada tek basimiza kaldigimizi soylersem sebebini sizde tahmin edersiniz... Ama tahmin ettigimizden guzel, ve cok sukur aklimiza gelenlerin basimiza gelmedigi :) yorucu ve zevkli bir gezi oldu.

Vadiram unlu ingiliz ajani Lawrencenin filmi ile unlenmis, ve hatta onun durup su ictigi bir yeri bile gezerken gosterdikleri, dunyanin unlu sahralarindan birisi... Buraya yolu dusenlerin bence mutlaka gitmesi gereken bir yer, ve hatta bir gece kalip gunesin batisini, gece issiz colde yildizlari ve gunesin dogusunu izleyip tefekkure dalmak icin tavsiye ederim. Ozellikle bedevi cadirinda aksam yemegi icinde anlastigimiz icin, akla hayale gelmeyecek tahminler yapiyorduk, yilan dolmasi gibi :) Lakin onumuze koca bir tepsi maklube gelince biran gozlerimize inanamadik desem yeridir :) Ozellikle erkek kardesimin sevinci yuzunden okunuyordu :)

Afiyetle yedik, yildizlarin altinda yatsi namazimizi kilip, soguk ve bol sekerli bedevi cayinin tadina baktik ve cadirlara uyumaya gectik, burdan sonra da hersey guzel gidecekti ki gece saat uc te sivrisineklerin saldirisina ugrayana dek. Siz gelirseniz sakin sinekkovunuzu almayi unutmak gibi bir hata yapmayin, yoksa benim gibi sabaha kadar kulaginiza yanaginiza tokat atarak, kucucuk fenerle sinek arayarak geceyi gecirebilirsiniz :) yada sicaga dayanip ortuyu butun kafaniza orterek uyuyacaksiniz, artik bas edemeyince oyle yaptim, bir yandan da yanimda yatan kizimin ustu acilmasin diye cabalayarak sabaha erdik cok sukur. hepinize sineksiz hayirli geceler! Safari arabalarindan biri, belli fiyata anlasiyorsunuz ve sizi bu arabalarla colde gezdirip, eger colde kalacaksaniz, kalacaginiz cadirlara goturuyorlar, sabahta arabaniza geri getiriyorlar.


Colde safari yaparken...


Araba kumlara saplandi, sofor hizli viteste geri gelip tekrar hizla kum yiginlarini asmaya calisirken,bizde yalinayak kum tepelerine tirmanmaya calisip, manzarayi seyredek dinlendik, en sonunda tepeden kumlardan asagi hizla kosmak da cok eglenceliydi.


Bir col manzarasi daha...


Eski insanlardan kalma yazilar... Amerikada da benzer tasvirleri gormustuk.


Iste colun ortasinda kaldigimiz cadirlar. En son develerin ustunde yaptigimiz safari de guzel bir ani olarak kaldi hatiramizda... Deveye binmek bana cok ibretli geldi, hele o kalkis ve oturus sirasindaki sarsinti bizim gibi aliskin olmayanlari korkutabilir ama sonra mubarek hayvan oyle tatli gidiyor ki :)


Vadirumdaki macerali gecemizden sonra geldik buranin tek deniz kiyisi olan akabe sehrine, hadi orayi da bir dahaki yazimiza birakalim, zira orda da ilginc manzalar ile karsilastik :) sevgilerimle.



No comments:

Post a Comment