Saturday, December 24, 2011

Kalanlari degerlendirme,tencere pizzasi

Evimizde amacimiz sifir israf.
Her na kadar sifira ulasamasakta en azindan elimizden geleni yapmaya calisiyoruz.
Bu tarifimizde bu cabalarimizin bir gostergesidir.
Arkadaslarim icin ayni hamurdan birkac cesit pogaca yapmistim, ama bir cesit haric digerleri firinda fazla unuttugum ve harci gerektigi gibi olmadigi icin oldukca sert olmustu, puf puf pogaca olamadilar.
Miktarlarida tuketilemeyecek kadar fazla olunca, en buyuk boy kilitli posete doldurup sonra degerlendirmek uzere buzluktaki yerlerini aldilar.
Gecen hafta sonu gozume takilan bu kocaman poseti degerlendirmeye karar verdim, malum haftasonu kahvaltilari icin ozel birseyler olmali, ne de olsa tum ailenin birlikte, vakit sinirlamasi olmadan sofrada zaman gecirdigi bir ogun bizim evde.
Bu guzel tarifte o zaman benim tarif listeme girdi ve bugun ucuncu kez bu tarifi yaparak buzluktaki pogaca stogumu bitirmis oldum.

Bu uzun giristen sonra gelelim meshur tarifimize:Evdeki kisi sayisina gore miktari goz karari degistirebilirsiniz. Karistirma kabimiza 3-4 yumurta kirip, 2-3 cup sut ile guzelce cirpiyoruz, 2-3 kasik un, 1 cay kasigi karbonat, bir tutam tuz ekliyoruz. kibrik kutusu kadar kasari da rendenin ince kismiyla icine rendeleyip guzelce karistiriyoruz.

Firinda yapacaksan tepsimizi, ocakta yapacaksak teflon tenceremizi hafif yagliyoruz, ve parmak kalinliginda dilimledigimiz pocagalarimizi heryeri kaplayacak sekilde diziyoruz. Uzerine yavas yavas karisimimizi gezdirerek dokuyoruz. Pizza hamurumuz hazir oldu.

Simdi uzerine once biraz daha kasar rendeleyip, dilimledigimiz mantari, dilimlenmis kirmizi yesil biberimizi, zeytin, sucuk dilimleri, domates dilimleri ve istege bagli misir ve tursumuzu bolca yayiyoruz, uzerine az daha kasar rendeleyip, kisik ateste ocaga koyuyoruz, kapagini mutlaka kapatiyoruz, en az 15-20 dk. kapagini acmiyoruz, pisince dilimleyip afiyetle yiyoruz. mmmm, leziiizz :)

No comments:

Post a Comment