2 yumurta, vanilya cirpilir.
2 cup un2 cup seker
1 cup yogurt/sut
1 cup siviyag
1 cup su
4 dolu kasik kakao
kabartma tozu 1 1/2
1 1/2 cay kasigi karbonat
1/2 cay ks. tuz
Malzemeler karistirilip kekimiz180 derecede kurdan temizcikana dek pisirilir.
Kremasi icin, bir kucuk paket kaymak(kistah) ile, bir kalip (kaymagin iki kati miktar kadar) cikolata benmari usulu ocakta karistirilir, icine bir kasik tereyagi ilave edilip, kekimizin uzerine ince bir tabaka halinde gezdirilir. Ben kaymak yerine kucuk pk. krema ile yapacagim insallah.
Resimdeki de klasik arap usulu yemek ikrami. Araplarin yemek gelenegi pilav ustu et...
Tavuk, et balik farketmez,m yemeklerin isimleri icindeki baharata gore pisme tarzxina gore degisse de sunum hep aynidir, genis tepsiye pilav dokulur, uzerine etler konulur, tarife giore sebzesi ,bademi, maydonozu uzerine gezdirilir, herkes istedigi kadar kendi tabagina alir ortadan...
Misirli bulgurlu et suyuna corba da giris ikramiydi.
No comments:
Post a Comment