Ayri bir karistirma kabinda kek karisimimizi hazirlayalim, 2 yumurta ve vanilyayi cirpalim, 1 cup seker ekleyelim, 3/4 cup siviyag ilave edelim, 3/4 cup su, 2 kasik suttozu ve 4 dolu kasik kakao, 1 1/4 cup un ve kabartma tozumuzu ekleyip guzelce karistiralim.
Iste isin puf noktasi asil islem simdi basliyor:
Veee krem karamel karisiminin uzerine yavas yavas yassi sekilde akitarak kakaolu kek karisimimizi saga sola dogru hic durmadan gezdirelim, kek karisimimiz dibe cokmeyecek, krem karamelin uzerinde kalacak arkadaslar, yoksa kekimiz olmaz.
Bir noktaya uzun sure akitirsaniz kek karisimi dibe cokebilir, o yuzden kek karisimi bitene kadar tepsinin bir ucundan diger ucuna dogru devamli hareket halinde kek karisimimizi dokuyoruz.
Daha buyuk bir tepsiye 4br, kadar su koyup bu tepsimzi de dikkatlice icine oturtalim, benmari usulu pisiriyoruz kekimizi.180 C isitilmis firina koyup, 30dk. kadar pisirelim, kurdanla pistigini kontrol edip, firindan cikaralim, iliyinca dolaba koyalim, en az 3 saat dolapta dinlendikten sonra kekimizi dolaptan alalim,
Kisik actigimiz ocakta, sadece alttaki seker hafif eriyene dek 5dk. kadar tutalim, keki hafif salladiginizda seker eridigi icin hareket ediyorsa olmus demektir, cok isitmayalim, sadece dipteki seker eriyecek, sonra geniz servis tabagimizi uzerine kapatip ters cevirelim, kekimiz tum ihtisamiyla hazir arkadaslar!
No comments:
Post a Comment