Tuesday, January 17, 2012

PATLICANLI POGACA

Aslinda bu pogacalarin tek farki goruntusu...
Sizlerle de farkli bir sunum oldugu icin paylasmak istedim, belki klasik pogaca yerine bu arap tarzi sunumu denemek istersiniz.

Araplarin muaccenat dedikleri hamur islerinde klasik ispanakli tarfileri ver ve hep boyle ucgen seklinde yapiyorlar. Bende ondan esinlenerek, kiymali patlicanli hazirladigin icle, bu sekilde denedim.

Hamuru klasik pogaca tarifinizi yapabilirsiniz. Benim klasik ve hic sasmayan yiyenlerin co begendikleri, hatta gecen Nadin arkadasimin evinde de ogrenmek istedikleri icin yaptigimiz puf
pogaca tarifi...

1su br. ilik su+2 yemek ks. maya+2 yemek ks. seker
2 su br. sut
1 su br. siviyag
2 yumurta (birinin sarisini uzerine ayiriyoruz)
1 yemek ks. tuz
1/3 su br. seker
Maya su seker karisimimiz hafif kabarinca tum malzemeleri, karistiriyoruz. Sadece siviyagdan 1-2 parmak kadar ayiriyoruz. 1 su br. yulaf ezmesi, 1 su br. tam bugday unu ve 4 br. normal un ekleyelim, sonra hamur yumusak hafif ele yapisan kivama gelene dek un ekleyerek yoguralim. Hamurumuz hazir olunca ayirdigimiz az yagi da uzerine gezdirelim. Sarip ilik ortamda kabarmaya birakalim, yaklasik yarim saat sonra hamurumuz kullanmaya hazir. Istedigimiz pogacalari hazirlayalim. Yumurta sarimiza iki ks. cok soguk su ve 1 ks. siviyag ekleyip firca yardimi ile uzerlerine surelim, ilik firina koyalim, firinda da 20dk. kadar kabartip, 180C de kizarana dek pisirelim, sicak sicak afiyetle yiyelim.

1 comment:

  1. cok begendim en kisa zamanda deniycrm.patlicanli ic en sevdigim ic.bende boyle patlicanli pideler yaaprdim,bu sekle bayildim ama.

    ReplyDelete