Thursday, March 08, 2012

ANNE sofralarina devam: Balik balik balik!

Resmi yuklerken bile nasil da canim cekti, firinda sebzeli levrek, Bol sebzeli bu tarifi balik seven tum arkadaslara tavsiye ederim arkadaslar.

Tepsinizi zeytinyagi ile yaglayin. Ayri kapta malzemenizin miktarina gore, bol limon suyu, zeytinyagi, tuz ve karabiberi cirpin, sebzelerinizi de baliklarinizi da bolca bu karisima batirip tepsiye dizin, alta sebzeleri dokup, uzerine sosladiginiz baliklari dizip, kalan sosu da uzerine gezdirebilirsiniz, defne yapragini da sakin unutmayin.

Tepsini folyo ile kapatin, sicak firina verin, yarim saat sonra 10-15 dakika kadar folyoyu cikarip uzerini de kizartabilirsiniz, afiyet olsun!

Malzemeler:
kisi sayisinca levrek
kuru sogan, patates, mantar, biber, patlican, kabak, domates. (patlican ve kabak yoksa elinizdeki sebzelerle yapabilirsiniz, sart degil)
sosu: limon,zeytinyagi, tuz, karabiber, defne yapragi

Baligin yanina bence harika bir salata, tarife gerek yok, resimdeki gibi elinizde ne varsa koyun arkadaslar :)
Bu leziz enginar tarifini annemden alip ekleyecegim yakinda.
Sofranin genel goruntusu...
Balik sofrasinin vazgecilmezi: deniz borulcesi...
Harika bir lezzet...
Deniz borulcelerini bol suda haslayin butunce, kilciklarindan siyirin, bol zeytinyagi, limon ve dovulmus sarimsak ile hazirladiginiz sosu uzerine gezdirin.
Kozlenmis patlican salatasi da, hem kolay, hem de lezzetli bir garnitur, cok farkli cesitlerde sunulabilir, sarimsakli yogurt ile, kahvaltida kavurup uzerine yumurta kirarak, yada bu sekilde sadece zeytinyagli, limonlu sus ile...
Bu da ikinci balik soframizin goruntusu...

Baligi cok sevdigim icin, Turkiye ziyaretlerinde bol bol balik sofrasi kuruyoruz :) Benim yuzumden herkes iki uc gunde bir balik yiyor ama olsun, cok sukur zarari degil ,faydasi olan bir nimet... Saglik icin, balik yiyin!

No comments:

Post a Comment