Sunday, March 18, 2012

Kahvalti Sofrasi

Annecigimin sofralari ile devam ede duralim. Zira bu ara az yeme cabalari icinde biri olarak, pek kaydadeger birsey yaptigim soylenemez.
Hele de Suriye'de, Turkistan'da, Patani'de, Sudan'da, Afganistan'da, daha bilmedigimiz nice beldede musluman kardeslerimiz akla gelmeyecek iskence altindalarken, pek de sahane sofralar kurma cabasinda degilim.
Annecigimin bu guzel sofrasi da cooook onemli ve kiymetli bir misafirimiz icin hazirlanmisti bir iki yil once. Paylasmak simdiye nasipmis. Sade, nezih ve leziz bir sofra...

Kahvaltiliklarin yanina eslik eden en guzel tarif bence, soldaki annemin meshur hashaslisi. Denesemde onun gibi yapamiyorum. Insallah birgun annecigimle birlikte yapip her adimini resimlemem gerekecek, ve sizlerle bu leziz tarifi paylasacagim.

Digeri de hepimizin eminim bildigi kozlenmis patlican salatasi. Evimizin altinda firin olunca patlicanlar firinda kozlenip geliyor, hemen ayiklaniyor, dogranip zeytinyagi, tuz ilavesi ile servis ediliyor. Dileyen sarimsak da ilave edebilir.
Bu guzel peynir tabagini, daha dogrusu tahtasini da cok onceden cekmistim, aile ici kahvalti sofralarinda hemencecik, hos bir sunum oluyor. Kestiginiz ekmek tahtasinda hemencecik peynirleri servis edip, yanina da hem dekor hem birlikte yemek icin uzum, biber, ceviz, kuru meyvalar ilave edip sofraniza koyabilirsiniz, fikir vermesi icin paylasiyorum, hepinize sevgilerimle...

No comments:

Post a Comment