Wednesday, September 19, 2012

sebzeli omlet,gulduren kek,donat kurabiyeler

 Guzel bir tatilden sonra cok sukur yeni okul donemine basladik, bizim icin bu sene hem heyecanli hem mutlu hem de mahzun basladi aslinda. Kucuk kizimin ilkokula baslamasi kizimdan cok benbi etkiledi heralde. Onun nasil buyudugunu, kendimizin de nasil yaslandigimizi farketmek, omrun nasilda her gecen gun daha bir hizlanarak gectigini daha bir hissetmek bu karisik duygulara sebeb oldu aslinda...  Kucuk oglumda anaokulu ikinci sinifa basladi, ayni heyecani seneye oglum icinde Rabbim yasamamizi nasip etsin insaAllah...

Okulumuz yurume mesafesinde olmasi bizim icin cok buyuk avantaj oldu, servis derdi olmadan, elele tutusup gidiyoruz, bazen de babamiz bize jest yapip araba ile ise giderken birakiveriyor, ogleden sonra da gidip al, yemek, ders kontrolu derken blog icin heyecanimda kalmiyor, ama gene farkli tarifleri denemeye devam ediyorum firsat buldukca.

Yukaridaki tarif kahvalti icin sebzeli omlet. Bizim icin haftasonu kahvaltilarinin ozel bir yeri oldugunu daha once de soylemisimdir, butun aile bir arada yaptigimiz kahvaltida ozel birseyler olmasi gerek, bu guzel omlette haftasonu denemelerinden biri.

Malzemeler: tazesogan, nane, dilim siyah zeytin, domates, taze nane, sucuk dilimleri, kirmizi biber, yesil biber, varsa maydonoz, biraz rende kasar, yumurta, biraz sut.

az zeytinyagi veya tereyaginda sogan ve sucuklarimizi biraz kavuralim, biber ve domatesleri ekleyelim, en son nane ve zeytin dilimlerini ekleyelim, 1 yada iki yumurtayi yarim cay br. kadar sut ile cirpip uzerine dokelim, rende kasari ekleeylim, kac kisi iseniz o kadar yumurtayui da goz goz hafif cukurlar acip, o cukurlara yumurtalari kiralim, altini kisip kapagini kapatalim, yumurtalar  pisince ocaktan alalim, afiyetle yiyelim.
Kurabiyelerin manzarasi cok hosuma gittigi icin denedim, ismi de zaten donat kurabiyeler :) malzemeler cok basit, ben tatlandirmak icin icine biraz portakal yagi ekledim, ama ayni manzarayi daha guzel bir kurabiye tarifi ile denemem lazim, sekilleri cok begenildi ama kurabiyenin lezzeti sasirtacak derece olmadigi icin yazmiyorum, size de fikir olsun diye resimleri paylasiyorum, uzerindeki poudra sekerine cok az su iekleyip cirparak yapilan bilinen seker kremasi, hemen donuyor zaten...
Bu yeni denedigim kakaolu kekin asil adi aglayan pasta idi :) bence onun yerine gulduren pasta demek lazim, ne de olsa cikolatanin mutluluk hormonunu etkiledigi artik bilimsel olarak kanitlanmis durumda :)

Tarifi ise soyle:
2 yumurta
2 kahve fincani tozseker
1 kahve fincani sut
2 kahve fincani un
1 kahve fincani kakao
1 vanilya
1  kabartma tozu
Klasik kek hazirladigimiz gibi yumurta ile sekeri guzelce cirpip, sutu ekleyip, kurulari da eleyerek ekleyelim, tekrar cirpip yaglanip unlanmis kaliba dokelim, az miktar oluyor, ince bir kek yani

muhallebisi:
Yarim lt. (2 bucuk su br.) sut, yarim su br. un, yarim su br. seker, 1 parca dovulmus damla sakizi (damla sakiziniz yoksa ocaktan indirmeden vanilya ekleyin)

en ust icin hazir cikolata kullandim ama siz kendiniz yapmak isterseniz, klasik 1 br. sut, 1 ks. nisasta, 1-2 ks. kakao, ve yarim kibrit kutusu kadar cikolatayi karistirarak pisirip hafif iliyinca uzerine dokebilirsiniz.



No comments:

Post a Comment