Monday, September 24, 2012

Kahvalti Daveti sofrasi

   Gecen hafta urdundeki sevgili arkadaslarimi kahvaltiya cagirmistim, burada en uygun ortam kahvaltilar oluyor. Hepimizin cocuklari okulda olunca rahat oturup kahvaltimizi yapip sohbet etme imkani buluyoruz. Ama kahvalti oldugu icin de hazirlanmak icin fazla vakit olmuyor. Ben de o yuzden tatlilari bir gece onceden hazirliyorum, sabahta salata ve hamur isi icin anca vakit yetiyor zaten. Asagidaki tariflerden kahvalti hazirliklarindan bazilari.

Bu mahlepli kurabiyelerin tarifini kesin yazmam lazim diye dusunuyorum, cunku simdiye kadar denediklerimin icinde en lezizlerinden biriydi, agozda dagilan, hazir pastane tyzlulari gibi oldu, arkadaslarimda begendiklerine gore, umarim sizlerde begenirsiniz.100gr. tereyagi, 1 yumurta sarisi (beyazi uzeri icin kullanilacak) , yarim kap(cup,250ml.) yogurt, yarim cap yari yariya tereyagi zeytinyagi karisimi. 1 cay kasigi toz mahlep, 1 tatli kasigi tuz, 2 yemek kasigi sirke, 2 tatli ks. kabartma tozu, 1 cay ks. karbonat (sirkeyi uzerlerine dokuyoruz), aldigi kadar un (tam bugday unu ile karisik kullandim.)

Hamurumuz kulak memesi kivaminda olunca buzdolabinda 10-15 dakika dinlendiriyoruz, sonra hamurumuzu ikiye boluyoruz, yarisina pulbiber ve kekik ekleyip hafifce tekrar yoguruyoruz. merdane ile yarim cm. gibi actigimiz hamurumuzu istedigimiz kalipla sekillendirip, yagli kagit serdigimiz tepsimize dizip,180 derecede hafif kizarana dek pisiriyoruz, afiyet olsun.
 Gayet hafif ve saglikli klasik lahana salatamiz, ince dogranmis lahanamizi limon ve tuzla sertligi biraz gidene dek kuvvetlice ovusturuyoruz, havuc rendesi ve arziya gore taze nane yada dereotu da ekleyebilirsiniz, suzme yogurt, sarimsak, limon suyu, ve 1-2 kasik mayonez ile hazirladigimiz sosu ekliyoruz, sosumuz kati olursa biraz normal yogurt da ekleyebiliriz, afiyet olsun.
 Minik beyaz peynirli kanepeler...
 Bugdayli tavuk salatasi, icerigini zevkinize gore degistirebilirsiniz. Benim malzemelerim, renkli minik kup kup dogranmis bol biber, salatalik, salatalik tursusu, haslanip didilmis tavuk gogsu, elde hangi yesillik varsa (maydonoz, taze nane, dereotu), sumak, kuru nane, pulbiber, haslanmis bigdayimizi da ekliyoruz.

Sosumuz ise soyle: suzme yogurt, 1-2 kasik normal yogurt, 1-2 kasik mayonez, limon suyu,2-3 kasik hardal, sarimsan rendesi, tuz, ince dogranmis taze sogani guzelce karistirip, salatamiza ekliyoruz, afiyet olsun.
Resmini cekmeyi unuttugum, sunger tatlisi, kabakli kakaolu kek, ev yapimi cemen ve simitlerin tarifi bir dahaki sefer insaAllah, sevgiler!

No comments:

Post a Comment