Thursday, November 08, 2012

Cikolatali kabakli kek

 Evet yanlis duymadiniz icinde uc bardak bildigimiz yesil kabak rendesinin oldugu, cok leziiiz bir kek tarifi. Takipcisi oldugum ourbestbites sitesinden alip denedigim bu guzel tarifin turkcesini sizlerle paylasmak istiyorum. Tatli seven cocuklarimiza tatli yerken sebze de yedirme firsatini elde edecegimiz bu keki denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
2 cup un
2 tatli ks. tarcin
1/2 cay ks. tuz
1 1/2 tatli ks. kabartma sodasi
6 yemek kasigi kakao
1/2 cup siviyag
1/4 cup esmer seker
3 yumurta
2 tatli ks. vanilya
1/2 cup sour kream( yogurt yada limon sikip 10-15dk. beklettiginiz sut)
3 cup rendelenmis kabak
3/4 cup damla cikolata
istege bagli portakal kabugu rendesi

Uzerine icin : 2 kasik esmer seker,2 kasik beyaz seker, 1/2 kasik tarcin
Yapilisi: Seker haric butun kuru malzemeleri ayri kapta karistiralim guzelce. Baska kapta seker ve yumurtalari guzelce cirpalim. Vanilya ve sour cream yani limonlu sutu yada yogurdu ekleyelim, karistirdiktan sonra kabak rendesini ekleyelim. Unlu kuru karisimimizi ekleyelim. Bir kasik una buladigimiz damla cikolatalari ekleyelim, karistiralim. Iki uzun dikdortgen kalibi tereyagi ile yaglayip harcimizi paylastiralim. Uzeri icin de sekerli tarcinli karisimi hazirlayip uzerine serpistirelim, 175 derecede isitilmis firinda 50dk. kadar pisirelim.

Eger benim gibi uzerinin sekerli karisimini unuttuysaniz, resimdeki gibi pudravsekeri ve renkli sekerlemelerle susleyebilirsiniz, afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment