Thursday, December 21, 2006

Acma



Goruntusu kadar tadi da cok guzel olan bir acma tarifi...Ekmek makinaniz varsa, hamuru makinada hazirlayarak vakit kazanabilirsiniz. Bu tarif forumdan...

Malzemeler: 3 su bardagi ilik sut, 1 su bardagi sivi yag, yarim su bardagi seker (biz fazla tatli sevmedigimiz icin 1 y.kasigi kullandik), 1 yumurta, 1 y. kasigi tuz, 1 yas maya (1 corba kasigi instant maya), 6 cup un, ustune 1 yumurta sarisi ve 1 kasik cok soguk su.

Yapilisi: Yarim su br. sut icinde mayayi eritin (metal kasikla karistirmayin). Maya kopurunce diger mlz. karistirip, en son unu ilave edin. Hamur yumusak olmali. Bolca sivi yagla yagladiginiz kaba koyup icinde dondurun, her tarafi yaglansin ve mayalansin.

Mayalanan hamurun ustune 4 kere ezmeden bastirin, limon buyuklugunde koparip, acma sekli verin. Ustlerine yumurta surup (biz uzerlerine hashas, susam, corek otu ve keten tohumu serptik), hamuru onceden hafif isitilmis firinda 15-20 dakika mayalandirin. Sonra firini 175 C (350 F) ye ayarlayip, acmalari kizarana kadar pisirin.

Not: Hamuru aksamdan hazirlayip, dolaba koyup, sabaha kadar mayalandirabilirsiniz. Eger dolapta beklettiyseniz hamuru oda sicakligina getiriniz. Afiyet olsun...

2 comments:

  1. Bir kere bir acma yapmistim, acayip guzel olmustu. Sonra bir daha tutturamadim onu. Bir de seninkini deneyeyim:) Acmaya bayiliriimmmm..

    ReplyDelete
  2. deneyebilirsin kalimeerocum, gercekten cok leziz oluyor. deneyince cevabini bekleriz.

    ReplyDelete