Tuesday, December 26, 2006

Annemin Elmali Kurabiyesi


Abimin favori kurabiyesi oldugundan, annem abimlerin her gelisinde menusunde bulundurur. Esma kurabiyenin icini hazirlarken, ben de hamuru hazirladim. Bugun iftar soframiz Zilhicce orucunun verdigi bereketle cok zengindi. Bitki caylarimizin yaninda elmali kurabiyeler cok guzel gitti. Ayrica tabaktaki kurabiyelerin yanindaki cok sık cikolatalar Velioglu Unlu Mamullerinden (Sirinyer, Izmir).



Malzemeler: 1 cay bardagi sivi yag, 1 cay bardagi yogurt, oda sicakliginda yumusatilmis yarim margarin (1 stick) yada tereyagi, 1 kabartma tozu, aldigi kadar un.

Ici: 3 elma rendesi, 2 tatli kasigi tarcin, 1 tatli kasigi seker, istege bagli miktarda kiyilmis ceviz.

Yapilisi: Oncelikle sivi yag, yogurt ve yumusatilmis margarin(tereyagi) iyice karistirilir. Uzerine aldigi kadar un ve unun icine kabartma tozu ilave edilir. Kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir. Arzuya gore sekil verebilirsiniz. Onceden 350F (175 C) isitilmis firinda uzeri hafifce pembelesinceye kadar pisirilir. Firindan alinip, kurabiyeler soguduktan sonra uzerine tarcinli pudra sekeri elenir. Cok hafif ve de lezzetli. Afiyet olsun...

4 comments:

  1. Merhaba esma ve ayşenur,hayırlı olsun, blogunuz çok güzel.İyi bayramlar ve iyi yıllar, herşey gönlünüzce olsun sevgiler..

    ReplyDelete
  2. ooo hulya'nin tarifinden sonra bir elmali kurabiye tarifi daha gelmis. ben de cok severim ama hic yapmayi denemedim:) ellerinize saglik.

    ReplyDelete
  3. Anonymous4:39 PM

    MERHABA AYŞENUR,blogun hayırlı olsun.Kurabiyler ve pideler harika görünüyor ellerine sağlık..mutlu yıllar,hayırlı bayramlar..selamlar..

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:47 AM

    Çok güzel görünüyorlar karyağmış gibi :)

    iyi bayramlar ve yıllar diliyorum....
    Selam ve sevgiler...

    ReplyDelete