Saturday, January 27, 2007

Muzlu Kek

Her ne kadar annem yapmaktan biktiysa da, biz ve arkadaslarinin hep annemden istedikleri keki bu sefer biraz degistirdik. Muz ve ceviz ekledik, tadi cok hosumuza gitti, sizlerle de paylasmak istedik. Muzun kokusu keke cok hos bir aroma vermisti.



Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardagi seker, 1 cay bardagi sut, 1 cay bardagi sivi yag, 1.5 su bardagi un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 muz, irice cekilmis ceviz.

Yapilisi: Yumurtayla seker beyazlasincaya kadar cirpilir. Icine sivi yag ve sut ilave edilerek karistirilir. Sonra icerisine un elenerek, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Son olarak icerisine dogranmis muz parcaciklari ve ceviz katilir. Yaglanmis kaliba bosaltilip, onceden isitilmis firinda 350 F (175 C) de pisirilir. Begenmeniz umidiyle...

1 comment:

  1. bende bu tarifi bekliyordum aysenurcum,bir kere komsu da muzlu kek yemistik, cok hosuma gitmisti. ellerinize saglik... deneyince tekrar yazarim insallah.

    ReplyDelete