Saturday, January 20, 2007

Zeytinli Muffin


Haftasonu kahvaltiya degisik birseyler yapmak isteyince bu tarifi denedim. Cok memnun kaldim, cok sevdim. Asil tarifi forumdan almis olabilirim ama ben tarifi baya bir degistirdim.
3 yumurta, 1 cay br. yogurt, 1 cay br. yag, 1 cay ks. tuz, 1 cay br.dilim siyah zeytin, biraz kiyilmis dereotu, maydonoz, 1 cay br. rende beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu, 3 br. un (2 cup). Onikilik muffin kaliplarinda pisirin, 180 C de 25-30 dk... kek hamuru normal kek hamurundan biraz daha koyu olacak.
Ben ayrica 3-4 tane ince dilim dogranmis mantar ve pul biber de ilave ettim, uzerine de yulaf ezmesi (oatmeal) ve corekotu gezdirdim. Mantar seven arkadaslar bence cok yakisti, mantarli denemenizi tavsiye ederim. Bir de bende dilim zeytin yoktu, bu sebeple zeytinsiz yaptim ama resimden de anlayacaginiz gibi hepsine iki uc tane zeytin batirdim. pistikten sonra bazilarinin uzerine birer parca kasar koydum, firinin sicaginda onlar da eridi.

7 comments:

  1. Anonymous10:44 AM

    esmacım siten hayırlı olsun yaptıklarında cok hos gözüküyor ellerine sağlık... antalyadan selamlar (elif)

    ReplyDelete
  2. tesekkurler elifcim, buradan da antalya'ya bol selam...
    gorusmek uzere...

    ReplyDelete
  3. Hamarat insanin hali baska. Cok degisik olmus, Esmacim. En kisa zamanda biz de muffin kalibi alip, deniyecez. Ellerine saglik...

    ReplyDelete
  4. tesekkurler canim, biz cok begendik, insallah sizde begenirsiniz. afiyet olsun...

    ReplyDelete
  5. tatli olmuyor degil mi?

    ReplyDelete
  6. hayir kalimeerocum, hic seker yok zaten. yaparsan begenirsin, sen de tuzlu seven bir arkadas olarak :)

    ReplyDelete
  7. Esma abla,
    Çoook hoş gözüküyo..Googleda zeytinli muffin tarifi arıyodum tesadüf eseri burası çıktı, hemen denicem seninki kadar güzel olmasada inş tutturabilirim..

    Çok öpüyorum (çocuklarıda)

    ReplyDelete