Friday, February 02, 2007

Borani (Ispanak salatasi)


Bugun de tatli kizimin izin verdigi surece bir tarifi daha paylasacagim. Belki cogu arkadas biliyordur, her yorede farkli isimlerle anilan bir salata. Ispanaklari hic su koymadan kisik ateste tencerede kapagi kapali yumusayana kadar pisirdim. onun ilimasini beklerken suzme ve normal yogurt karisiyla sarimsakli yogurt hazirladim. Ispanagin suyunu sikip, incecik dogradim. Ben suyunu bosa gitmesin diye corbaya ekledim arkadaslar. Sarimsakli yogurtla karistirdim. Uzerine zeytinyagi ve kirmizi biber gezdirdim. Benim cok severek yedigim, az kalorik :) bir salata tarifi.

Aslinda gecenlerde ispanagi hic pisirmeden cigden yapmistim ama biz bu sekilde daha cok sevdik arkadaslar, siz de zevkinize gore tarifi degistirebilirsiniz. Bu tarifin asli bizim koyde soyle yapilir: Tavaya yag koyulur ve 1-2 yumurta kirilir, hafif pisince Onceden pismis sikilmis ve dogranmis ispanaklar ilave edilip beraber kavrulur, sonra servis tabagina alinir, uzerine sarimsakli yogurt gezdirilir, ve de zeytinyagi... Ben bazen boylede yapiyorum, bu da cok lezzetli oluyor. Afiyet olsun arkadaslar.

Turkiye'den aldigim bazi hasta haberleriyle baya bir uzuldum, bazi seylerin kiymeti gidince anlasiliyor ne yazik ki, saglik, bos vakit ve genclik (hadis). Keske kiymetlerini bilipte en iyi sekilde degerlendirsek.Hepinize saglikli bir haftasonu diliyorum arkadaslar...

3 comments:

  1. ellerine saglik, dedigin gibi saglikli bir tarif olmus. hasta olan kisiye de acil sifalar dilerim.

    ReplyDelete
  2. seni mimlediiiiimmmmmm:)

    ReplyDelete
  3. kalimeerocum, senin ozelliklerini okudum ve turkce ogretmek haric hepsini koplaya yapistir yapsam kendim icin yeridir :)

    ReplyDelete