Thursday, February 01, 2007
Ceviz Receli ve Ev Yapimi Peynir
Amerika' da yasayan arkadaslar icin daha cok ise yarabilir diye dusunup paylasmak istedim. Burada cogu arkadas kendi yogurdunu kendi yapiyor, cunku amerikalilarda bizdeki gibi yogurt kulturu yok. Ben de buraya gelince ogrendim yogurt ve ekmek yapmasini, ve de peynir. Ben normalde peynir yemem ama kendi yaptigim peyniri buyuk bir zevkle yiyorum cunku normal peynir gibi kokusu olmuyor. Bir galon sutu ocaga koyuyorum, kaynamaya baslayinca icine bir cay br. kadar sirke ve yarim limon sikiyorum, tuz atiyorum ve bir kase de yogurt koyuyorum, karistiriyorum iyice. Sut yesil bir suya donusuyor icinde de peynir parcalari olusuyor. 5 dk. kadar bekleyip suzgecten suzuyorum. Iste peynir hazir. Suyunun bir kismini da bosa gitmesin diye corbalara kullaniyorum. Lor gibi bir peynir oluyor.
Kahvalti icin tabaga peynirden uzerine kirmizi biber, kekik, karabiber, tuz ve zeytinyagi gezdirip servis yapiyorum.
Ceviz receli de burada ermeni markette buldugum bir tat, resimden de gordugunuz gibi butun cevizlerle yapiliyor. Yapilisi zahmetliymis ama tadi cok leziz. Denemenizi tavsiye ederim.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
handan bayiliyor bu recele. onun kadar olmasa da ve recel cok sevmesem de benim de hosuma gitti. ham cevizden ne guzel bir tatli ortaya cikarmislar.
ReplyDeleteevde peynir ha.. daha neler cikacak bakalim senden esma:). aslinda turk peynirini de, yogurdunu da, ekmegini de marketlerde buluyoruz ama iste evde yapip yemesi daha baska oluyor degil mi?:) simdi benim de bunu denemem lazim bak, cok guzel cikmis resmi. ellerine saglik.
kalimeeerocum, denemeni tavsiye ederim, turkiye de olsak ne yogurtla nede ekmekle ugrasirim inan ki, ama bu peyniri cok seviyorum, hem cok hafif ve peynir tadi kokusu olmuyor, baharatlarla ve zeytinyagiyla muhakkak dene, oyle cok lezzetli oluyor bence...
ReplyDeleteya bir tadamadim su ceviz recelinden ,dahada geldim geleli ermeni markete gidemedim,peynirini ben denedim guzel oluyor,ellerine saglik
ReplyDelete