Tuesday, February 20, 2007

FIRINDA KOFTELI BEZELYELI PATATES


Yemege gelen misafirlerimiz Amerikali komsularimiz oldugu icin ne yapacagima karar vermek biraz zor oldu. Onlarin sevecegini dusundugum icin firinda patatesli kofte - klasik bir turk tarifi :)- yapmaya karar verdim. Yemekten birer tabak daha isteyince bnede sevindim, begendiler diye..

Aslinda ben kofteyi fazla sevmem, cok nadir yaparim, ama boyle top seklinde yapinca daha hosuma gitti, kofteler hic kurumamisti, lezzetleri de cok guzeldi. Kofte harcim baya fazla geldigi icin kalanina bulgur ilave edip minik toplar yapip sonra corbalara kullanmak icin buzluga attim.

Bu sefer ocakta az yagda rondodan gecirdigim bir sogani hafif pisirip salca kodum, birazda oyle cevirip ,dogradigim patatesleri ilave ettim, biraz da su koydum ve altini kapattim. Borcama patatesleri doktum, uzerine buzluktan donmus bezelyelerden biraz ilave ettim, kofteleri dizip, suyu az gozuktugu icin, biraz daha salcali su yapip ilave ettim. Borcamin uzerine firin tepsisini koyup oyle pisirdim, kofteler kurumasin diye.

Koftenin tarifi ise klasik kofte tarifi... Rondodan 1 sogan ve iki dis sarimsagi gecirdim. Bir kasik biber salcasi, 1 yumurta ,yarim kilodan fazla kiyma, yarim br. kadar ekmek, baharatlarla hepsini iyice yogurdum, aksama kadar dolapta beklettim. Birde bir kasik yogurt koydum yumusak olsun diye. Iste bu kadar arkadaslar..

4 comments:

  1. Merhaba Esma senin kekte sonra geliversin hiç önemli deği yeterki gönüller bir olsun.Fırıda köfteli patates ve elmelı kek ikiside çok lezztli tarifler.Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    ReplyDelete
  2. yorumun icin tesekkurler hayalcim,eger elmali lezzetleri seviyorsan bu keki tavsiye ederim.

    selamlar.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:40 AM

    Ellerinize sağlık....Çok renkli ve güzel görünüyor...selam ve sevgiler.....

    ReplyDelete
  4. tesekkuler serinmavi..

    selam ve sevgilerle..

    ReplyDelete