Saturday, February 10, 2007

Nutellali kurabiyeler

Kim sevmez nutellayi, Ahhh, zaten neyi cok sevsek ya coook kalorili olur yada zararli olur. Ilk aklima gelen ornek mesela patates kizartmasi, sevmeyen varmi arkadaslar, kimseden ses yok, herkes sever :) Ama kanserojen madde icerdigini de artik hepimiz biliyoruz. Ama ben artik patatesi geneldi kup kup dograyiz az zeytinyaginda ocakta kavurur gibi pisiriyorum, uzerine de sarimsakli yogurtla harika oluyor, kizartma ihtiyacinizi karsilamak icin yapabilirsiniz arkadaslar.


Neyse bu konu uzar daha, ben uzatmadan tarifi vereyim.
Aslina http://susam.blogcu.com/kurabiyeler/ buradan ulasabilirsiniz.
200 gr kati yag,1 su bardağı pudra şekeri,1 tane yumurta,1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya, 3,5 su bardağı unu kulak memesi yumusakliginda hamur yapiyoruz. Ben merdane ile acip sekillerle kesip tepsiye dizdim.Citir sevdigim icin hamuru ince acmaya ozen gosterdim, ama hamurum biraz parcalaniyordu, galiba unu fazla kacirdim, yapmakta zorlaninca hamurun gerisini resimdeki gibi yaptim. Cevize yakin parcalar koparip, yuvarlayip, hafif bastirip, ortasini parmagimla deldim.Yumurta sarisi ve cevize batirip pisirdim.Pisince de iclerini evde hazir marmelat olmadigi icin, neyle doldurdum asla tahmin edemezsiniz. Manisa mesir macunu :) Bir kismini da tabii ki nutella ile... (ipucu, nutella azcik kalmisti, bende 10 sn. mikrodalgaya atinca yumusak bir kivam aldi, hemen katilasmadan doldurdum :) ... )

4 comments:

  1. Anonymous3:29 AM

    Merhaba Esma Hanım ellerinize sağlık.Sanırım kurabiyenin hamurunu açaken ince açmanız parçalanmasına neden olmuş olabilir birde hamurun çok iyi yoğrulması gerekli fazal ince açmazsanız güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.Bence yinede süpe rolmuşlar iki farklı kurabiye elde etmişsiniz afiyet olsun iyi pazarlar.

    ReplyDelete
  2. esma cok guzel olmus nutellalilar,ne mutlu eve gelen misafir beylere:)

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:16 AM

    Eline sağlık,çok güzel görünüyorlar...

    Selam ve sevgilerimle

    ReplyDelete
  4. tesekkurler serin mavi, tatlari da cok guzeldi.

    selamlar

    ReplyDelete