Wednesday, March 21, 2007

Uc salata: Brokoli salatasi, marul salatasi ve piyaz.


Hazir baslamisken devam edeyim :) Sirada cok severek ve cok sik yaptigim bir zeytinyagli salata tarifi var. Zeytinyagli brokoli tarifini cogu arkadas biliyordur belki, ama bilmeyenler icin paylasma istedim. Brokolinin faydalarini ozellikle de kansere karsi cok iyi bir yesil sebze oldugunu hatirlatmak isterim. Ben vitamini kaybolmasin diye tencereye yikayip dogradigim brokolileri alip cok az 2-3 parmak kadar su koyup tuz atiyorum ve ocagin altini yuksek ateste aciyorum, kaynayinca orta ateste 5 dk. kadar haslayip altini kapatiyorum. Tencerenin kapagini piserken usttekilerinde buharla pismesi icin kapali yada cok az acik tutuyorum. Bir kasede zeytinyagi, bol sarimsak, limonsuyu ve brokolinin dibinde kalan suyunu guzelce karistirip uzerlerine kasikla gezdiriyorum, tuzu az ise sosa tuz da ilave ediyorum. Cok hafif saglikli ve lezzetli bir tarif, tavsiye ederim arkadaslar.

Ikinci salatayi yazmama gerek yok sanirim klasik marul salatasi... Uzerine karisik yesillik dogradim, havuc, avokado ve turp dogradim, misir serptim, ve zeytinyagi, tuz, limon suyu ve sirke ile tatlandirdim. Eger varsa bazen dilim zeytin, ve mor marul da koyuyorum. Neredeyse her aksam cok severek yedigimiz salatamiz.

Digeride gene cok bilinen bir salata, piyaz... Ben fazla yapmiyorum nedense. Ama cok severim. Bu salatalari aksam yemege gelecek misafirlerim icin hazirlamistim. Mercimek corbasi, firinda kofteli patates ve havuclu cevizli pilav esliginde yedik. Misafirlerimiz Amerikali oldugu icin ne yapacagima karar vermek zor oldu, en iyisi daha once denedigim ve seveceklerini umdugum tarifleri yapayim dedim. Iyi bir aksam yemegi ve komsularimizla daha yakindan tanisma firsati oldu. Simdilik bu kadar arkadaslar.Tatli kizim bu kadar izin verdi artik yeter diyemese de ben miziklamalarindan anliyorum..

gorusmek uzere..

2 comments:

  1. esma dokturmussun ne guzel,elleirne saglik,ben de brokoliye iyce alistim,cok operim tatli kizini

    ReplyDelete
  2. saol hulyacim, sende insallah sinavini atlatip aramiza donersin, ozlettin kendini.

    selamlar

    ReplyDelete