Wednesday, April 11, 2007

Kahvalti Onerileri

Bu ara tariflere ara veririm dedim ama gene duramadim, arsivde de o kadar tarif birikti ki. Su an zamanim koli hazirlamak ve tatli kizimin yeni kesfettigi oyunu mutfak dolaplarini kurcalamak oldugu icin, onun bosalttiklarini geri doldurmakla geciyor. Bu arada da yeni birseyler deniyorum, bugunde gene bir kurabiye tarifi denedim ama ondan once birkac pratik kahvaltilik onerilerini paylasmak istiyorum. Burada ekmegimizi kendimiz yapmaya alistik, cogu arkadasim gibi bende kendim yapiyorum, ama iki kisi oldugumuz icin hemen bitmiyor tabii, genelde son zamanla iyice bayatliyo. Bayatlayan ekmeklerin uzerine harc hazirlayip firina veriyorum, kahvaltyilik sicak sicak cok guzel oluyor.

Bazen beyaz peynir, taze sogan, maydonoz, yumurta,varsa dilim zeytin, varsa mantar ve istedigim baharatlari karistirip ekmeklerin uzerine bolca yayiyorum, ve firina veriyorum. Bazende kasar rendesi, dilim sucuk, dilim biber, varsa domates, mantar, zeytin karisimini yayip peynirler eriyene dek firina veriyorum.
Daha pratik olani da kasarlari dilimleyip ekmeklerin uzerine diziyorum ve istedigim malzemeyi de onun uzerine siraliyorum, 15 dk. firinladim mi, cok lezzetli oluyor. Bazen hazir tost ekmekleriyle de yapiyorum.
Kizim henuz yumurtanin beyazini yemiyor, bende gecen gun onun beyazlarini da kullanmis olmak icin yandaki tarifi kafama gore yaptim, normalde mayonezle yaparlar ama ben mayonez kullanmadigim icin, yumurtanin sarilarini krempeynir ve baharatlarla karistirip, elimle top yapip beyazlarin icine koydum, uzerine de zeytinyagi gezdirdim, degisik bir kahvaltilik alternatif...

Yanina da resimdeki borekleri pisirdim, daha once hazirlayip cig olarak buzluga attigim boreklerin uzerine yogurt surup corekotu serptim ve firina verdim, sigara boreginin firin versiyonu :)

Aslinda yumurta surecektim ama beyazi ziyan oluyor diye istemedim, boyle de cok guzel kizardilar, evde tam not aldigi icin tavsiye ediyorum arkadaslar.

Eger sizde benim gibi kizartmayi tercih etmiyorsaniz bu seklide deneyebilirsiz, Annemin Turkiye'den getirdigi turk yufkalarindan yaptim, Bir yufkayi serdim, uzerine sivi yagi soyle bir gezdirdim, yumurta ve yogurt karisimini surdum, ve yufkayi once dorde sonra da her parcayi dorde boldum, sigara boregi yapar gibi, kiymali harcimi koyup kenarlarini hafif kivirip sardim. Sonra da kabima dizip, buzluga attim, acil durumlar icinde bu sekilde saklayabilirsiniz.

5 comments:

  1. esma;
    mantarlar guzel pisiyormu firina atinca?bende oyle deniycem eger guzel oluyorsa:)birde ben domatesi rendeleyip,bu sosun icine corek otu atiyorum,corek otu sevgini bildigim icin tavsiye ederim:)
    sevgiler

    ReplyDelete
  2. Ellerine sağlık, onları sadece kahvaltılık olarka düşünme :)) benim gibi evde ara sıra yemek yapıyorsan, bu tariflerin akşam eve kurt gibi gelmiş biri için ideal, hem 5-10 dakika da oluveriyor hem de doyurucu-besleyici.. ellerine sağlık

    ReplyDelete
  3. saol hulyacim, domates rendesi ve corekotu aklima gelmemisti, bende birdahakine oyle deneyecegim, mantrlarida incecik dograyinca bir sorun olmuyor, ben cok seviyorum.bence bir dene.pismemis gibi gelirse konserve mantar kullanirsin. Zaten burada mantari cig olarak salataya bile dogruyorlar. bende brokoli ve karnibahari arada salataya cigden dogramaya alistim, cok guzel yeniyor.

    evet limoncicegi haklisin, hem lezzetli, hemde pratik pizza gibi birsey, hazir gidalardan saglikli oldugu da kesin, afiyet olsun.

    selamlar

    ReplyDelete
  4. esma seni sicacik nohutlu bugdayli ve yogurtlu bir madimak corbasi icmek icin siteye bekliyorum,oyun icinde sobelendin demek bu:)

    ReplyDelete
  5. Anonymous6:47 AM

    ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar

    ReplyDelete