Monday, April 02, 2007
Portakalli Irmik Tatlisi
Gecenlerde yaptigim portakalli irmik tatlisi... Hem kolay hem lezzetli hemde hafif bir tatli arkadaslar. Ben klasik sutlu irmik tatlisini yarim olcu yaptim kucuk borcam kullandigim icin. Yarim litre sute 5-6 kasik irmik ve 5-6 kasik seker ve 1 paket vanilyayi karistirarak pisiriyoruz, 2-3 kasik dolusu da hindistan cevizi ilave ediyoruz. Borcama yayiyoruz. Uzerine muz ve kivileri diziyoruz. Sonra bir bardak portakal suyu 2 kasik irmik ve 2 kasik seker ile yaptigimiz muhallebiyi de uzerine gezdiriyoruz. Seker ve irmik olcusinde kucuk degisiklikler agiz tadiniza gore degisebilir, bende kendime gore yaptim, tadina bakarak sekeri ilave ettim. Ve uzerini istedigimiz gibi susluyoruz. Dolapta soguduktan sonra ikram ediyoruz, afiyet olsun :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ellerine sağlık tatlı harika görünüyor.
ReplyDeletetesekku ederim pembeli, bende senin cikolatali dilimlerine bayildim, zaten cikolatali tatlara bayilirim :) birde arkadaki manzara cok hos.
ReplyDelete