Friday, April 27, 2007

Puf Puf Pankekler


Amerika'da yapmaya alistigim bir kahvaltilik. Tarifi Bir annenin Gunlugunden alabilirsiniz. Ben olcuyu tam 3 te biri yaptim. Sofrada borekte oldugu icin artmasini istemedim. Bir de icine biraz tam un koydum. Cok guzel kabardilar, puf puf oldular. Bu ara tasinma telasi oldugu icin bloga hic bakamadim, aslinda eklenecek tarif baya birikti, bazilarinin tarifini bile unuttum :) Hayirlisiyla bu hafta tasinirsak, insallah bir hafta icerisinde tekrar duzenimi kurarim.

Ben tasinma telasinda Turkiye secim telasinda, Hulya Turkiye telasinda vs. Herkeste bir kosusturmaca almis basini gidiyor. Bizim telaslarimiz neyse de insallah guzel yurdumuz icin en hayirlisi olsun. Insan yurtdisinda yasayinca ulkesine olaylara cok daha genis perspektiften bakabiliyor. Ve gercekten uzuluyorum. Bu kadar mi geri kaldik, bu kadar mi birbirimizden haberimiz yok? Ne bu insanlardaki korku telas anlamak zor. O kadar telaslanacak sey varken, bu hayali urettikleri ve gercek zannettikleri kabuslarla ortaligi ayaga kaldiriyorlar. Sahsen buradan ingilizce haberlerde Turkiye ile secim ile ilgili kismi okurken utandim halimizden. Neyse bu konu cok su goturur ama bazi bloglarda oyle yazilar gordum ki kizmaktan cok bu kisilere acidim, ve yazmadan duramadim,Allah bizi birbirimize dusurup dusmana guldurtmesin diye duayla bu konuyu kapiyorum.

Vatan elden gidiyor telasindaki arkadaslara da diyorum ki; evet gidiyor ama sizin zannettiginiz taraftan degil, Irak'in hali ortada, Iran'a ne olacak belli degil, belki sira bizde mi bilmiyoruz. Dusman baska tarafta arkadaslar, bizi boyle birbirimize dusurmek zaten amaclari, insallah oyuna gelmeyelim...

selam ve dua ile...

3 comments:

  1. Esma'cigim, pankeklerin cok guzel kabarmislar, ellerine saglik.
    Ben de bugun Monaco'da gezerken, iki yasli teyze ile karsilastim. Daha dogrusu onlar oturuyorlardi, bana Turkce nerelisin diye laf attilar. Ordan buradan konustuk, basortumle cok ilgilendiler teyzecikler. Epey uzduler beni, Allah selamet versin, ben gurbette iki vatandasimi gormenin verdigi mutlulukla onlarla saf saf konusuyorum, onlarin tavirlar cok ilgincti. Gercekten neden biz boyle birbirimizi bir kasik suda bogacak kadar nefret icindeyiz, kafire gosterdigimiz muhabbetin binde birini bile gostermiyoruz kendi kanimizdan olana, ilginctir. Hayrola...

    ReplyDelete
  2. tesekkurler tarif icin. evet yurtdisindaki bakislar ve dusunceler ne yazik ki ulkmizdekinden cok daha iyi, kendi vatanimizda yabanciyiz derler ya, oyleyiz iste.

    ReplyDelete
  3. ben yaptim bu pankekleri cok guzel oldu. hemen kostum marketten maple syrup aldim, yakinda siteye koyarim:)

    ReplyDelete