Friday, April 06, 2007

Zencefilli kurabiyeler

Bu zencefilli kurabiyeleri cok begendim arkadaslar. Hem lezzetli, hem de normal kurabiyelerden daha saglikli. Asil tarifte ceviz yok ama ben cevizi herseyeo kadar yakistiriyorum ki, ozellikle kurabiye sade olursa hic canim cekmez, boyle biraz sekilleri bozuk oldu ama tatlari kesinlikle daha guzel.

Yarim bardak tereyagi,yarim bardak kahverengi seker, 1 yumurta, 1 tatli kasigi tarcin, 1 cay kasigi tuz, 2 tatli kasigi zencefil, yarim su bardagina yakin pekmez, 3 su bardagi elenmis un, 1 kabartma tozu. Isterseniz cekilmis ceviz.
Yumusak tereyagi, seker, baharatlari,yumurtayi ve pekmezi mikserle karistiriyoruz. Un ve kabartma tozunu ekleyip guzelcek aristiriyoruz, hamuru birkac parcaya bolup strec film ile sarip dolapta yarim saat kadar bekletiyoruz. Firinimizi 175 dereceye ayarlayip , hamurumuzu merdaneyle acip sekilli kaliplarla kesip tepsimize diziyoruz. 10-15 dakika arasi pisiriyoruz.

Afiyet olsun...

5 comments:

  1. harika otesi goruntu super ellerinize saglik

    ReplyDelete
  2. tesekkurler Nihan hanim, goruntuleri begenmenize sevindim.tadi da cok guzel, sevgilerimle..

    ReplyDelete
  3. coook begendim goruntusu,ellerin saglik,tadina enfestir eminim,citir citir..

    ReplyDelete
  4. Merhabalar,
    Sayfanıza nutellalı kurabiye tarifiniz sayesinde ulaştım. Zencefilliler de enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler

    ReplyDelete
  5. tesekkurler arkadaslar, deneyip begenmenizi umarim, bir de simdi koyacagim muslili kurabiyeler var, onlar da benim favorim, sevgilerimle.

    ReplyDelete