Sunday, June 10, 2007

Firindan Sicak Pide



Ekmegini kendi yapan arkadaslara pratik ve cok lezzetli bir alternatif. Turkiye'de bile Ramazan da bulabileceginiz susamli, corek otlu pideyi caniniz her istediginde yapabilirsiniz.

Malzemeler: 3.5 cup un (arzuya gore 3.5 cup in 1 cup i kepekli un olarak konulabilir)

1.5 cup su
2 corba kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
2 tatli kasigi instant maya

Yapilisi: Oncelikle ekmek makinasina tuz, seker, su ve yag konulur. Uzerine un ilave edilip, unun ortasini acarak maya eklenir. Makinaya hamur programi verilir. Kabaran hamur makinadan alinip, tepside elle pide sekli verilir. Uzerine yogurt surulur, ve susamla corek otu ilave edilir. Arzuya gore bicakla hamurun uzerine cizgiler yapilabilir. Oncelikle ilik firinda 15-20 dakika mayalandirilir. Sonra 400 F ayarlanmis firinda pisirilir. Pideyi firindan alinca uzerine hafif su serpip, uzerini bir bezle ortuyoruz. Sevdiklerinizle paylasmaniz dilegiyle, afiyet olsun...

2 comments:

  1. oh mis gibi gorunuyor. ellerine saglik. altunizade corbanizi da bugun denedim. nefis oldu.
    kolay gelsin.
    kali-

    ReplyDelete
  2. Pide cok istah acici. Olsa da yesek. Eline saglik.

    ReplyDelete