Friday, October 19, 2007

Firinda Kabak

Kabak bizim eve fazla alinan bir sebze degil, yemegindense mucveri daha cok seviyorum. Gecen seneden tarif defterime kaydettigim bir kabak tarifini mucverin firinda versiyonuna benzedigi icin denemeye karar verdim, cokta memnun kaldim. Hem cok daha hafif, saglikli ve ocaginiz kirlenip yag sicrama derdi olmuyor.

Malzemeleri: 4 yumurta, 1 br. un, 1 dolu tatli ks. kabartma tozu, 4-5 tane ince dogranmis taze sogan, yarim demet ince dogranmis maydonoz ve dereotu, 4 tane rendelenmis irice kabak, 1 cay bardagina yakin zeytinyagi.
Ben once yumurtatalari guzelce cirpip sonra kalan malzemeleri ekledim. Guzelce karistirip yagladigim yuvarlak aliminyum kaliba yaydim. Firinda uzeri kizarana dek pisirdim. 5 dakika ilimasini bekleyip, dilimleyerek servis yaptim. Afiyet olsun arkadaslar.

3 comments:

  1. Cok guzel gorunuyor Esma, kizartmadan da daha hafif olmustur. Evdeki kabaklarla hemen deneyecegim ins.

    ReplyDelete
  2. Bence cok guzel bir tarif, okurken hem 10 dakikada yapilacgina karar verdim hem de cok saglikli olduguna, ilk firsatta deniyorum ..

    ReplyDelete
  3. begenmenize sevindim bir anne ve limoncicegi. bende bugun dolaptaki son kabaklarla da tekrar bu tarifi yapacagim.Insallah begenirsiniz. Afiyet olsun.

    ReplyDelete