Malzemeleri: 4 yumurta, 1 br. un, 1 dolu tatli ks. kabartma tozu, 4-5 tane ince dogranmis taze sogan, yarim demet ince dogranmis maydonoz ve dereotu, 4 tane rendelenmis irice kabak, 1 cay bardagina yakin zeytinyagi.
Ben once yumurtatalari guzelce cirpip sonra kalan malzemeleri ekledim. Guzelce karistirip yagladigim yuvarlak aliminyum kaliba yaydim. Firinda uzeri kizarana dek pisirdim. 5 dakika ilimasini bekleyip, dilimleyerek servis yaptim. Afiyet olsun arkadaslar.
Cok guzel gorunuyor Esma, kizartmadan da daha hafif olmustur. Evdeki kabaklarla hemen deneyecegim ins.
ReplyDeleteBence cok guzel bir tarif, okurken hem 10 dakikada yapilacgina karar verdim hem de cok saglikli olduguna, ilk firsatta deniyorum ..
ReplyDeletebegenmenize sevindim bir anne ve limoncicegi. bende bugun dolaptaki son kabaklarla da tekrar bu tarifi yapacagim.Insallah begenirsiniz. Afiyet olsun.
ReplyDelete