Tuesday, March 04, 2008

Havuclu toplar


Evde baya fazla havuc olunca, kolay ve hafif olan, ve neredeyse iki senedir denenecekler arasinda bulunan Haticenin tarifini yapayim dedim, iyiki de yapmisim, Tuba'ya giderken de biraz goturmustum, meger o da bu tatliyi cok severmis, afiyetle yendi, kizimda sevince arasira yapmaya niyet ettim, tavsiye ederim arkadaslar.

Yarim kilo havucu rendeliyoruz, bir bardak seker ile ocakta suyunu salip hafif cekene kadar, pisiriyoruz. Bu arada bir tekli paket potibor biskuviyi rondodan geciriyoruz. Pisen havuclarimizi bir kaba aliyoruz, biskuvileri ve arzuya gore dovulmus ceviz ilave ediyoruz (ben yaklasik bir bardak ilave ettim), guzelce yogurup, toplar yapip hindistan cevizine buluyoruz, afiyetle yiyoruz :)

4 comments:

  1. Anonymous2:46 AM

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Anonymous4:40 PM

    S.A. Esmacım, tariflerin hepsi süper görünüyor, sürekli takip ediyorum, fırsat buldukçada yapmaya çalışıyorum, gerçekten göründükleri kadarda lezzetliler :) ellerinize sağlık. Hepiniz iyisinizdir inş. Saliha'yı ve Mahmud'u çook öpüyorum. Hayırlısıyla görüşmek üz.inş canım... Aeo... Selam ve sevgilerle.... :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous2:59 PM

    Cok sahane görünüyorlar,ellerinize saglik.sevgiler.

    ReplyDelete
  4. tesekkurler sumeyyecim, begenmene cok sevindim, sende de guzel tarifler vardir eminim, arada paylasirsan sevinirim.

    tesekkurler kizilcikurubu, deneyince eminim cok begeneceksiniz, hem kolay hem leziz.
    sevgiler

    ReplyDelete