Friday, May 09, 2008

kesme kurabiye, salatalar

Oktay ustanin kitabindan denedigim kesme kurabiyeler...
Tarifi: 2 stick (250gr.) katiyag, 1 cay br. sut, 1 yumurta, 1 kabartma tozu, 1 su br. pudra sekeri, 1 su br. kiyilmis findik veya ceviz. Once yagi biraz parmaklarimizla parcalayip, 2 bardak un ilave ediyoruz, ceviz veya findik haric diger malzemeleri ilave edip, gerektigi kadar, kulak memesi kivamina gelene dek un ilave ediyoruz, (benim gibi iki renkli sevenler hamurun birazini ayirip kakao ilave edebilirler) ceviz veya findigi ilave ediyoruz. strec filme sarip kare veya yuvarlak istege gore sekil verip dolapta bir saat bekletiyoruz (ben dondurucuda 15 dk. beklettim :)) Sonra strecten cikarip istedigimiz kalinlikla kesip, tepsimize diziyoruz. 170 derecede pisiriyoruz...
Herkesin diyette oldugu bu gunlerde bende yediklerime dikkat etmeye calisiyorum. Dikkat etmenin en kolaylastirici maddesi ise tabii ki yapmamak :) Insan yapinca yiyor cunku, bu sebeple bir sure tatli, tuzlu, kek, kurabiye vs. ara vereyim dedim, bu arada salatalara agirlik vereyim dedim, ama bir sure sonra danayamadim, kendimce mazeretler bulup gene girdim mutfaga. Komsum cok seviyor, surpriz olarak yapayim diye ingiliz kekini yaptim gecenlerde, arkadas kahvaltisinda da cok begenildi, bir dilim bile kalmadi, denemek isteyenlere siddetle tavsiye ederim.
Gecen haftalarda da patlicanli pogaca denemesi yaptim ve cok begendik ailecek, patlicanlari soganla ve az domatesle soyeleyip az su ilavesiyle suyunu cekene dek pisirdim, klasik yaptigim pogaca hamuruna ic olarak kullandim.
Patlicanli pogaca

Borulce salatasi

Yesil mercimek salatasi



2 comments:

  1. Esmacim, aynen ben de:) Yaza formda girme cabalari...
    Hepsi guzel de, patlicanli pogaca harika olmali, akilda tutulacak, denenecek ins.
    Sevgiler

    ReplyDelete
  2. Insallah deneyip begenirsiniz Nurgul ablacim, Afiyet olsun

    ReplyDelete