Sunday, December 06, 2009

cranberry cookies

Heyecanla bekledigimiz hacilarimiz pazar gunu uzuuun bir yolculuktan sonra geldiler cok sukur. Bu kurabiyeler de yaptigimiz hazirliklardan biriydi. Aysenurun favorisi olan kurabiyeler hem saglikli hemde cok leziz. Ama Turkiye'de ayni urunler olmayabilir, yerine baska tatlar kullanarak denenebilir belki. Tarifi buradaki costco magazasindan aldigimiz kurutulmus cranberry paketinin uzerindeki tarifi biraz degistirerek yapmistim. Cok sevilen bir tarif cikti ortaya. 1 stick(113gr.) oda isisinda tereyagi ile 2/3 cup hafif bastirarak konulmus esmer sekeri guzelce karistiriyoruz. Iki tane yumurtayi ilave ediyoruz. 1 cimdik tuz atiyoruz. 2 cup oatmeal( yulaf ezmesi) , 2 cup un, 2 teaspoon(tatli kasigi) baking soda( kabartma sodasi), 1 tatli ks. tarcin ile guzelce karistiriyoruz. 2/3 cup cranberry, 2/3 cup beyaz damla cikolata ve 2/3 cup kucuk dogranmis cevizimizi ekliyoruz, Hafif yapiskan bir hamur olacak, tamamen ele yapismayan bir hamur olmuyor yulaftan dolayi. Yemek kasigiyla alip, hafif daginik sekilde elinizle belli bir sekle sokmadan araliklarla tepsimize diziyoruz.not: ben bazen bir pk. kabartma tozu ile de yapiyorum.

Bu arada cranberrynin kusburnu oldugunu biliyorum, burada sekerlenmis ve kurutulmusu satiliyor, cranberry yerine herhangi sebdiginiz bir kuru meyva ile de denenebilir.
375F (180) de 10-15 dk. arasinda pisiyor. Kitir cok lezzetli birk urabiye oluyor arkadaslar. Tum Hacca giden sevdiklerine kavusmus arkadaslara buradan gozunuz aydin diyorum, darisi geride kalip gidemeyenlere insallah.

3 comments:

  1. Esmacim,

    Tarifi koyduguna cok sevindim, daha dun aksam Elif'e tarifi telefonda vermistim:)) Super & cok saglikli bir kurabiye, ellerine saglik, selamlar...

    ReplyDelete
  2. O güzel arkadaş toplantımızda yediğimden beri bu tarifi ben de 4 gözle bekleyenlerdendim.Gerçekten tadı harikaydı.Bu kurabiyelerden eşim de tatma imkanı buldu,onun da tepkisi harika olduğu yönündeydi.Ellerinize sağlık,sayfanızı takip ediyorum,sizinle tanıştığım için de mutluyum ayrıca:) sevgilerle floridadan özlem.

    ReplyDelete
  3. Aysenurcum, afiyet olsun canim, seninle birlikte yapmamiz da cok iyi oldu, sevgiler.

    tesekkurler ozlemcim, begenmene cok sevindim, aysenurun dedigi gibi hem lezzetli hem saglikli, bende tanistigimiza cok memnun oldum, utahtan sevgiler...

    ReplyDelete