Monday, January 04, 2010
Firinda Kabak Mucver
Orlando'dan, soguk kis gunlerinden herkese selamlar. Inanmasi guc, ama bu yil kis soguk ve uzun gececege benziyor. Sizlerle cok kolay ve lezzetli bir tarif paylasicaz. Tarif Selin Caglayan'in sitesinden, ellerine saglik, annem ogrendiginden beri sIk sIk yapiyor:)) Ve her yiyen cok begeniyor, sizin de begeniceginize eminim.
Malzemeler: 4 adet orta boy kabak, 3-4 taze sogan, 3 yumurta, 1.5 su bardagi un, 1/2 su bardagi sivi yag, 1/2 su bardagi beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu, tuz- karabiber, maydonoz ve dereotu
Yapilisi: Kabaklari rendeleyip, suyunu sIkIp, yesillikleri ekleyip, diger malzemeleri de ilave ediyoruz. Un ve kabartma tozunu en son ekliyoruz. Kabak sulandigi icin, un eger az gelirse, biraz daha ilave edebilirsiniz. Yaglanmis borcama dokup, uzerine arzunuza gore hashas corek otu ile susleyebilirsiniz. Puf noktasi, cok kalin dokmeyin. Ornegin, bu olculer buyuk dikdortgen borcama iyi geliyor. 350 F, onceden isitilmis firinda 30-40 dakika kizarincaya kadar pisiriyoruz. Sicak sicak firindan cikinca, cayla super oluyor. Ayrica uzerine yogurtla da servis yapabilirsiniz. Simdiden afiyet olsun.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
bende yapiyorum bunu selinin sitesinden guzel oluyor cok.
ReplyDeleteEllerinize saglik nefis bir tarif emeginize saglik
ReplyDeletes.a Allah kolaylık versin diyorum en baştan..Antlayada en ufak soğukta eve kapanıyorum ben:)ama Ankarada büymüş bir çocuğum o ayrı:)bu tarifi gördüm ama denemeye fırsatım olmadı..şart oldu gibi artık..ellerinize sağlık..bana da beklerim:)
ReplyDeleteaysenurcum tarifi gorunce cok sevindim,ilk firsatta ben de yapacagim, ellerinize saglik!
ReplyDelete