Monday, January 04, 2010

Firinda Kabak Mucver



Orlando'dan, soguk kis gunlerinden herkese selamlar. Inanmasi guc, ama bu yil kis soguk ve uzun gececege benziyor. Sizlerle cok kolay ve lezzetli bir tarif paylasicaz. Tarif Selin Caglayan'in sitesinden, ellerine saglik, annem ogrendiginden beri sIk sIk yapiyor:)) Ve her yiyen cok begeniyor, sizin de begeniceginize eminim.

Malzemeler: 4 adet orta boy kabak, 3-4 taze sogan, 3 yumurta, 1.5 su bardagi un, 1/2 su bardagi sivi yag, 1/2 su bardagi beyaz peynir, 1 paket kabartma tozu, tuz- karabiber, maydonoz ve dereotu

Yapilisi: Kabaklari rendeleyip, suyunu sIkIp, yesillikleri ekleyip, diger malzemeleri de ilave ediyoruz. Un ve kabartma tozunu en son ekliyoruz. Kabak sulandigi icin, un eger az gelirse, biraz daha ilave edebilirsiniz. Yaglanmis borcama dokup, uzerine arzunuza gore hashas corek otu ile susleyebilirsiniz. Puf noktasi, cok kalin dokmeyin. Ornegin, bu olculer buyuk dikdortgen borcama iyi geliyor. 350 F, onceden isitilmis firinda 30-40 dakika kizarincaya kadar pisiriyoruz. Sicak sicak firindan cikinca, cayla super oluyor. Ayrica uzerine yogurtla da servis yapabilirsiniz. Simdiden afiyet olsun.

4 comments:

  1. bende yapiyorum bunu selinin sitesinden guzel oluyor cok.

    ReplyDelete
  2. Ellerinize saglik nefis bir tarif emeginize saglik

    ReplyDelete
  3. s.a Allah kolaylık versin diyorum en baştan..Antlayada en ufak soğukta eve kapanıyorum ben:)ama Ankarada büymüş bir çocuğum o ayrı:)bu tarifi gördüm ama denemeye fırsatım olmadı..şart oldu gibi artık..ellerinize sağlık..bana da beklerim:)

    ReplyDelete
  4. aysenurcum tarifi gorunce cok sevindim,ilk firsatta ben de yapacagim, ellerinize saglik!

    ReplyDelete