Saturday, January 09, 2010

Oatmeal Pancakes with blueberry sauce

Arkadaslar uye oldugumuz yabanci bir dergide begenip yaptigim tarifi sizlerle paylasmak istiyorum. Internetteki aksakliklar, cik hizli gelismeler sebebiyle internetten uzaktim bu aralar. Tarifin orjinal ingilizcesini de ingilizce pratik yapanlar icin yazdim. Ben cok begendim, sosu dacok guzel ve hafif oldu. Ben sulu olmasin diye sosuna azicikta nisasta koydum goz karari. ozellikle cocuklar cok sevdile. Kalan pancakeleri de ertesi gun tahin pekmez karisimiyla yediler. Afiyet olsun...

Soak 1 1/2 cups rolled oats in 1 cup low fat buttermilk for 15 minutes. Combine 1cup all purpose flour, 1/2 cup whole wheat flour, 1/4 cup sugar, 1 teaspoon baking soda, 1 teaspoon baking powder, 1/2 teaspoon salt, and 1/2 teaspoon cinnamon in a bowl. Whisk 2 large eggs together with 2 egg whites in a small bowl and stir in 1 1/2 cups low fat milk. Add dry ingredients to the wet ingredients, and stir.

Heat a non stick skillet over medium-high heat, and coat with cooking spray. Pour about 1/2cup batter per pancake onto hot skillet, and cook 2 minutes or until tops are covered with bubbles and edges look cooked. Flip and cook 2 minutes. Transfer to a plate; kkep warm. Cook remaining batter.

Meanwhile combine 2 cups frozen blueberries, 1/4 cup sugar and 1 tbspoon fresh lemon juice in a medium saucepan. Cook until berries pop. Stir in 1/4 teaspoon cinnamon. Spoon blueberry sauce over pancakes; serve. Makes about 12 pancakes.

1 comment:

  1. Güzel arkadaşım, sayfama gelirimisin, bütün dostlarımı kapsayan ödülüm ve yazım var, buna ortak olursan beni çok mutlu edersin, güzel bir hafta sonu diliyorum canım, sağlıkcakla kal.

    ReplyDelete