Friday, May 06, 2011

BALIK SOFRASI

Balik en sevdigim yemeklerden biridir. Amerika'da firinda levrek hasreti cektigim gunler geride kaldi artik, ingilizce ismi sea bass olarak geciyor burada. Cok sukur taze ve lezzetli levrek bulmak burada mumkun. Gecen hafta gelen sevdigim arkadaslarim icin de farkli bir cesit olsun diye balik menusu hazirlamistim, bol salata cesitleri, ezogelin corbasi, firinda balik, uzerine de browni ve buranin unlu kunefesini cay esliginde yemistik.
Soframiz abartisizdi ama rengarenk salatalar beyaz masanin uzerinde oyle tatli gozukuyorlardi ki :)


Cok sevdigim, zeytinyagi, sarimsak ve limon suyu ile hazirladigim sosu, az tuzlu su da buharda hasladigim brokolilerin uzerine gezdiriyorum, ozellikle baligin yaninda mutlaka olmasi gerekenlerden...



Karisik marul salatasi da balikla ayrilmaz ikili... Sosu klasik elma sirkesi, limon suyu, iki kasik zeytinyagi ve az tuzdan olusuyor. Artik yaptigin herseyde, yada cogu yemekte zeytinyagini mutlaka olcerek koyuyorum. Bir ks. yagin 110 kalori civari oldugunu hatirlarsak, gecerli bir sebebim var demektir. :)



Sevgili arkadasim Zehracigimin yaptigi leziz domatesli soganli yesil zeytinli ,maydonozlu marul salatasi...

Besleyici borulce salatasi... Sabahtan suya islattigim kuru borulceleri haslayip, kuru sogan, maydonoz ilavesi ve misir ve minik domateslerle susleyip, sos olarak elma sirkesi, az zeytinyagi, tuz ve nar eksisini bol kullandigim salatam...


Veeeee, iste ana yemegimiz, sonradan tepsiyi yikamak biraz iskence olsa da baligin lezzetinden dolayi degdi dogrusu, kalan baligi da soguk olarak iki gun yedik esimle, hic bikmadan, soguk bile cok guzeldi.


Uzerine yedigimiz browninin tarifini tekrar denedigimde koyacagim, kunefe de hazir alindigi icin resmini cekmek aklima gelmedi, saglikli beslenmeye ne oldu diyorsaniz, bence cogul agir serbetli tatlilardansa buranin alti bol peynirli leziz kunefesi baligin uzerine guzel bir tercih :)




Hepinize sevgi dolu, saglikli gunler diliyorum.

3 comments:

  1. Anonymous6:11 AM

    Esmacim, ellerine saglik, hersey leziz gozukuyor. Ozellikle su meshur kunefeyi cok merak ettim dogrusu:)))

    Aysenur

    ReplyDelete
  2. balikkkkkkk;biz hala costcodan alabaliklara talim.bende takipyetim yorum yazmasamda;bilginize.
    imza;
    kunefe as eren hulya:)

    ReplyDelete
  3. Saol aysenurcum, insallah gelirseniz yeriz beraber, resmini cekmeden sicakken yemeye basladigimiz icin bir tuelu koyamadim.

    Saol Hulyacim, senin takipte oldugundan suphem yok kardes, nasip, bakarsin bir gun yeriz birlikte insallah, sevgilerimle.

    ReplyDelete