

Bu tarifte yag koymayi unuttugum icin, hazirladigim hamurun uzerine yarim cy. br. kadar yag gezdirip, her tarafina bulasmasini saglamistim, bundan sonra boyle yapmaya karar verdim, ve de hamuru geceden yapsam da tadini etkilemedigini anladim, denenmis ve ispat edilmistir, yazin hamuru dolaba koymak gerekebilir ama urdunde evler soguk oldugu icin kisin dolap sarti yok.
Resimdeki tatli kiz ise komsumun kizi Selma, onundeki uzerinde domates olan salata ise ful salatasi :) Kendim yaptigimda resmini guzel cekip tarifini tekrar koyarim ama simdi de kisaca paylasayim.

Foul denilen iri kirmizi konserve fasulyeyi ocakta limon suyu ve kiyilmis sarimsak ile 5 dk. kadar hasliyoruz, servistabagina aliyoruz, uzerine bol ince kiyilmis maydonoz ekliyoruz, onun uzerine de dogranmis domatesi ekliyoruz, uzerine tahin ve sizma zeytinyagi gezdirip soframina koyuyoruz.
Sofradaki diger arap ikrami ise falafel ve humus idi. Falafel nohut unundan sebzeli kofte oluyor ama komsum hazir alip kizartmisti. Humusta da ana madde haslanip ezilmis nohut ve tahin diye biliyorum, ama burda humusta hazir olarak cogu markette satiliyor. Birgun ogrenip kendim yaparsam emin olun seven vardir diye sizlerle de paylasirim arkadaslar :) sevgiler.
No comments:
Post a Comment