Sunday, March 18, 2012

Kaymakli Portakalli Kek

Haftada iki gun taze sut aliyorum, kendim kaynatiyorum, yogurt bitiyorsa yogurt yapiyorum, kalani da cocuklar iciyorlar, ondan kalani da sutlu muhallebi yapiyorum. Tabii 4 kilo sutten bolca kaymak cikiyor, ben zaten kaymak yemem, hepsini de esime yedirecek kadar, sagliksiz dusunmedigim icin, israfa da karsi oldugumuz icin, yeni care buldum, buzlukta dondurmak :)

En kucuk saklama kaplarim ile buzluga koymaya basladim, yaklasik bir bardak kadar. Tabii buzlukta kaymaklar birikmeye baslayinca, tariflerde kullanmaya basladim. bu tarif ailecek cok sevildi, hemencecik tuketildi, dokusu da lezzetti de cok hos oldu.
Tarifimiz ise gayet kolay:
3 yumurta
1+ 1/3 br. seker
1 br. kaymak
1/2 br. sut
2 bucuk br. un
kabartma tozu
vanilya
Icine:
dovulmus ceviz
damla cikolata
kuru uzum
portakal kabigi sekerlemeleri (tarifini vermistim)

Klasik kek tarifimizde oldugu gibi yumurta ve sekeri cirpip kalan malzemeri de ekleyip cirpiyoruz. Eger un kalitesine gore cok sivi olursa, biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Yarimsar bardak, ceviz, damla cikolata, kuru uzum, ve dogranmis portakal kabugu sekerlemelerimizi ekliyoruz. Eger yoksa portakal kabugunu rendeleyebilir yada incecik dograyabilirsiniz.

180C de kurdan yada bicagin ucu temiz cikana dek pisiriyoruz. Afiyet olsun.

1 comment:

  1. Anonymous3:45 AM

    Esma ellerine sağlık kek harika görünüyor.Kaymağını toplamadan yoğurt mayaladıktan sonra eresi gün yoğurdun üstündeki kaymaktan robotta 5 dk.da tereyağı yapabilirsin istersen..
    hayırlı ramazanlar..

    ReplyDelete