6 fincan seker
3 fincan sut3 fincan yag
9 fincan elenmis un
1 kabartma tozu
Sosu: 2 su br. sut, 5 corba kasigi kakao, 1 kasik seker. pisirmeden sadece cok iyi cirpiyoruz. sos az gelirse tekrar hazirlayabilirsiniz. Cok asiri sosa batirmayin, kek sicak oldugu icin zaten sosu hemen cekiyor.
Kekimizi klasik sekilde yapip pisiriyoruz. Hafif iliyinca dilimleyip her tarafini once bol sosa sonra bol hindistan cevizine buluyoruz. Ertesi gun servis yapiyoruz.
Biraz zahmetli gozukuyor ama tadinca emege degdigini anlayacaksiniz, sade keki b
Arkadaslar kahve fincani olcusunu belirteyim, 3 kahve fincani 1 br. yapiyor yani 240ml. oluyor. fincan turk kahve fincani olacak.
Esma benim sana sordugum tarif buydu sanirim. Hani kek ogutuluyor sanirim demistim. Demek boyle dilimlenip sosa batiriliyormus. Cok sevmistim ben de yiyince. Ellerine saglik.
ReplyDeleteAfiyet olsun kalimeerocum, iyi sevindim bende, denemeni tavsiye ederim, bencecok lezzetli bir tarif.
ReplyDeleteesma keki yaptim;guzel kabardi.ama sosa batirinca hupppp diye cekti.daha yarisina gelmemistimki sos bitti.herhlade 2 olcuden fazla sos yaptim:)ama yinede cok guzel oldular.herhade cok ilimadan sosa batirdim.
ReplyDeletediyorumki keki kakaolu yapsak parcalamadan direk ustune sut dokup hidindistan cevizi serpsek nasil olur/serviste problem olurmu:)?
afiyet olsun hulyacim, bence problem olmaz ama biraz daha browni gibi olur, yani islak kek gibi daha dogrusu, denemesi bedava :) yapinca csgirirsan beraber bakariz olup olmadigina, sevgiler.
ReplyDeleteafiyet olsun hulyacim, bence problem olmaz ama biraz daha browni gibi olur, yani islak kek gibi daha dogrusu, denemesi bedava :) yapinca csgirirsan beraber bakariz olup olmadigina, sevgiler.
ReplyDeletemerhaba,
ReplyDeletekavfe fincani olcusu lutfen.
merci.