Wednesday, August 29, 2012

Ingiliz Keki

Bu tarifi koymaya niyet edeli bir sene olmustur heralde. En sevdigim favori keklerden birisi, yiyen herkes cok begeniyor. Bugun kahvaltiya gelen komsum da bu keki gorunce baya bir sevindi, daha once ikram ettigimde cok begendigini soylemisti. Asagida kekin pistikten sonraki ilk hali ve son hali :) Bu kekin bir iyi yanida ikram etmeden birgun once yapilmasi, boylece sosunu daha iyi cekiyor, ve de ertesi gune hazir oluyor. Malzemeler:

3 yumurta
6 fincan seker
3 fincan sut
3 fincan yag
9 fincan elenmis un
1 kabartma tozu
Sosu: 2 su br. sut, 5 corba kasigi kakao, 1 kasik seker. pisirmeden sadece cok iyi cirpiyoruz. sos az gelirse tekrar hazirlayabilirsiniz. Cok asiri sosa batirmayin, kek sicak oldugu icin zaten sosu hemen cekiyor.

Kekimizi klasik sekilde yapip pisiriyoruz. Hafif iliyinca dilimleyip her tarafini once bol sosa sonra bol hindistan cevizine buluyoruz. Ertesi gun servis yapiyoruz.

Biraz zahmetli gozukuyor ama tadinca emege degdigini anlayacaksiniz, sade keki bile yumusacik cok lezzetli bir kek oluyor, kenarlari fazla sert olursa bicakla cok sert kisimlarini alabilirsiniz, her yanini bol sosa batirmak puf noktasi, afiyet seker olsun arkadaslar...

Arkadaslar kahve fincani olcusunu belirteyim, 3 kahve fincani 1 br. yapiyor yani 240ml. oluyor. fincan turk kahve fincani olacak.

6 comments:

  1. Esma benim sana sordugum tarif buydu sanirim. Hani kek ogutuluyor sanirim demistim. Demek boyle dilimlenip sosa batiriliyormus. Cok sevmistim ben de yiyince. Ellerine saglik.

    ReplyDelete
  2. Afiyet olsun kalimeerocum, iyi sevindim bende, denemeni tavsiye ederim, bencecok lezzetli bir tarif.

    ReplyDelete
  3. esma keki yaptim;guzel kabardi.ama sosa batirinca hupppp diye cekti.daha yarisina gelmemistimki sos bitti.herhlade 2 olcuden fazla sos yaptim:)ama yinede cok guzel oldular.herhade cok ilimadan sosa batirdim.

    diyorumki keki kakaolu yapsak parcalamadan direk ustune sut dokup hidindistan cevizi serpsek nasil olur/serviste problem olurmu:)?

    ReplyDelete
  4. afiyet olsun hulyacim, bence problem olmaz ama biraz daha browni gibi olur, yani islak kek gibi daha dogrusu, denemesi bedava :) yapinca csgirirsan beraber bakariz olup olmadigina, sevgiler.

    ReplyDelete
  5. afiyet olsun hulyacim, bence problem olmaz ama biraz daha browni gibi olur, yani islak kek gibi daha dogrusu, denemesi bedava :) yapinca csgirirsan beraber bakariz olup olmadigina, sevgiler.

    ReplyDelete
  6. Anonymous1:57 PM

    merhaba,
    kavfe fincani olcusu lutfen.
    merci.

    ReplyDelete