Sunday, October 07, 2012

Guzel bir arap ulkesi: Qatar

 Umman'dan sonra ikinci gezme firsatini buldugumuz Qatar'dan bahsetmek istiyorum sizlere. Dunyanin en zengin ulkesi imis, zaten resimdeki gokdelenlerde bunu kanitlatcasina gecenin karanligini aydinlatiyordu. 4 gunluk gezi planimiz bana az geldi ama genede cok buyuk bir ulke olmadigi icin, bastan sona oyalanmadan bir gunde gorulebiliyor, sadece suudi arabistan ile komsululugu olan kucuk bir yarimada dersek daha dogru olur aslinda.
 Meshue deve yarislarinin yapildigi alandan bir resim. Develer yaklasik 40km. ye kadar hizlanabilir ve bu hizini koruyarak uzun sure kosabiliyormus arkadaslar, hele bir tanesi oyle kosuyordu ki yanina araba ile geldigimizde gercekten 35km. hiz civarindaydi ve hizi hic azaltmadan sanki sabitlenmis gibi gidiyordu mubarek hayvan...
 Adaya gidilirde Esma balik yemeden durur mu? :) Tabii ki duramaz, tazecik, leziz baliklarinizi, balik reyonudan seciyorsunuz, tartiyorlar, nasil pismesini istediginizi soyluyorsunuz, pisirip masaniza getiriyorlar, harika dekor edilmis yer sofralarinin oldugu bu restorant Qatara gideceklere tavsiyemdir.
 Meshur yamuk gokdelenler.
 Qatar'in en buyuk camiiisi, Abdulvahhab camii
 Gunduz baskent Doha'dan gokdelen manzaralari.
 Guvercinler icin yapilmis kusevleri de cok hosumuza gitti.
 $ ceker arabalarla colde kumlarda heyecan yasayamadik ama, yalin ayak tirmanmak tepeden asagi kaymak bence cok daha zevkliydi.
 Esimle ikimizin cok begenip takdir ettigimiz Islami kultur muzesi, mutlaka gorulmesi gerekenlerden. Kral girisi de bedava yapmis, icerisinin dizayni ise harikaydi, 3 katli muzanin her katinda bircok farkli ulkeden kulturel eserler mevcut, kulakli kucuk bilgisayar gibi dinleme aygitlarini da girerken veriyorlar, her tarihi eserin yanindaki numarayi alete gyazarak, hakkindaki en ayrintili bilgiyi dahi dinliyorsunuz, denizi doldurarak denize yapilmis binanin manzarasi bile harikadi.
 Muzedeki Bircok Osmanli tarihi eserlerinden biri...
 Cok sirin, bu siselerde muzeden...
Kiymetini bilmeyip, bir de bircok hakaret ve iftiralarla dolu dizisini cektigimiz, belki de mezarinda bile kemiklerini sizlattigimiz, torunlari olmaya layik olamadigimiz,  buyuk Padisah ve devlet adami Kanuni Sultan Suleyman'in muhru serifi.

No comments:

Post a Comment